Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 13 ve 13 Pro Üretim Sürecine Giriyor! Tanıtım Çok Yakınd

Xiaomi 13 ve 13 Pro modellerinin tasarım ve donanım detayları artık kesinleşti. Amiral gemisi telefonlar üretim aşamasına geçiş yapıyor.

Son gelişmelere bakılırsa 2023’ün ilk amiral gemisi telefonları Xiaomi 13 ve 13 Pro olacak. Mobil dünyasının güvenilir bilgi kaynaklarından Digital Chat Station adlı hesaptan son olarak Xiaomi 13 serisine dair bilgiler paylaşıldı. Kaynağa göre telefonlar üretim sürecine girmek üzere.

Xiaomi 13 ve 13 Pro İçin Heyecan Dorukta

Xiaomi 13 projesinde NPI aşamasına geçildi. Bu, AR-GE biriminin çalışmalarını tamamladığı ve üretimin fabrikaya sunduğu aşama anlamına geliyor. Bu gelişmeyle birlikte aynı zamanda telefonların tasarım ve donanım özellikleri de netlik kazandı. Ayrıca önümüzdeki süreçte Xiaomi 13 serisine dair daha fazla sızıntının gerçekleşeceğini söyleyebiliriz.

Xiaomi 13 modelinde 6.36 inç büyüklüğünde 1.5K çözünürlük ve 120 Hz kare hızına sahip düz bir ekran yer alacak. Xiaomi 13 Pro’nun ekranı ise 6,7 inç büyüklüğünde ve 2K çözünürlüğe sahip olacak. Pro modelin ekranı ayrıca kavisli bir yapıyla karşımıza çıkacak. Her iki ekran Samsung üretimi yeni nesil E6 AMOLED panel olacak.

Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinden güç alacak telefonlarda 50 megapiksel çözünürlüğünde ana kameralar yer alacak. Xiaomi 13 Pro’daki kamera daha önce 12S Ultra’daki 1 inçlik Sony sensör olabilir. Son olarak telefonların kasım ayı içerisinde tanıtılması bekleniyor.

Xiaomi 13 serisinde bir de Ultra model olacak. Fakat bu telefon daha iler bir zamanda tanıtılacak. Şirketin resmi açıklamasına göre Xiaomi 13 Ultra bu defa küresel pazarda satışa sunulacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu