AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerTeknoloji

Sebastian Vettel AirPods’larını Çaldırdı! Ama Takip Ediyor!

F1 pilotu ve eski şampiyon Sebastian Vettel, AirPods’larını çaldırdı. Vettel, AirPods’larını Apple’ın Find My ağı ile takip ediyor.

Formula 1’in efsaneleri arasında yer almayı başaran Sebastian Vettel, şampiyonluk ve podyum günlerini çoktan geride bıraktı. Emekliliğe doğru giden Vettel’in başına bugün kötü bir olay geldi. Eski şampiyon Apple AirPods kulaklıklarını çaldırdı. Aston Martin pilotu, Barselona’daki otele girerken sırt çantasını çaldıran Vettel’in yardımına Apple’ın Find My ağı yetişiyor.

Aktarılan bilgilere göre, dört kez Formula 1 şampiyonu olan sürücü hemen polisle iletişime geçmedi. Bunun yerine, hırsızlığı kendisi halletmeye çalıştı. Vettel elektrikli bir scooter aldı ve çantadaki AirPod’ları izlemek için Find My uygulamasını açtı. Apple’ın an ve an konum bilgisini gösteren Find My ağı Vettel’in işini kolaylaştırsa da ünlü pilot güvenliği için polise haber verdi.

Polis şehirdeki hırsızı Vettel ile birlikte takip etti. Polis sonrasında Vettel’i karakola şikayette bulunmaya çağırdı. Find My ağı yardımı ile polis ve Vettel AirPods’ları bir mağazada vazoda bırakılmış bir şekilde buldu. Ancak polisler hala hırsızları bulamadı. Otelin güvenlik kameralarını inceleyecek olan güvenlik güçleri kapsamlı bir araştırma başlatacak.

Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro

Vettel’in sırt çantasında AirPods’un yanında ehliyeti, pasaportu ve kredi kartları da vardı. Hırsızlar takip edilmemek için AirPods’ları bir yere bırakıp kaçmış. Bu tip olaylar F1 pilotların başına geliyor. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında İngiliz Formula 1 sürücüsü Lando Norris’in 50.000 dolarlık saati bir spor müsabakasının ardından çalınmıştı.  Nisan’da ise Ferrari pilot Charles Leclerc de 320.000 dolarlık saatini hırsızlara çaldırdı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu