AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

App Store artık daha fazla ülkede kullanılabiliyor!

iOS ve iPadOS’in uygulama mağazası App Store, bu zorlu günlerde kapsadığı ülke sayısını arttırdığını açıkladı. Artık bu ülkeler de mağazayı kullanabilecek.

Apple‘ın iOS ve iPadOS işletim sistemlerinin uygulama mağazası olan App Store, bugün kapsadığı ülkelere yenilerini ekledi. Uzun zamandır ülkemizde de hizmet veren bu mağaza, yükselen kurlardan dolayı sürekli zamlar yapması ile çok tepki toplamıştı.

Zamanında 1,29 TL olan uygulamaların fiyatlarının 7 TL‘ye kadar çıkığı bu mağaza bugünden itibaren; Afganistan, Gabon, Fildişi Sahili, Gürcistan, Maldivler, Sırbistan, Bosna Hersek, Kamerun, Irak, Kosova, Libya, Karadağ, Fas, Mozambik, Myanmar, Nauru, Ruanda, Tonga, Zambiya ve Vanuatu ülkelerinde de kullanılabilecek.

Apple, bu ülkeler için yerel para birimini kullanacak. Şimdilik bu ülkelerde hangi uygulamaların olup olmadığı bilinmiyor. Bildiğiniz gibi tüm VPN uygulamaları Çin’deki mağazada yer almıyor. Pokemon Go oyunu ise hala Türkiye mağazasında yok. Apple’ın bu ülkelerin hükümetleri ile hangi koşullar altında anlaşma yaptığı muhtemelen 2-3 haftaya ortaya çıkar.

App Store

Ülkelerin geneline bakacak olursak uygulama ve oyunlara sınırlama getirecek bir ülkenin bulunmadığını söyleyebiliriz. Önümüzdeki günlerde hangi mağazanın Türkiye’ye göre daha uygun fiyatlı olduğu da ortaya çıkar. Bu bilgi gelir gelmez Apple ID’nizin bölgenizi nasıl değiştirebileceğinizi sizlerle paylaşacağız. Bu sayede uygun fiyata uygulama ve oyun alıyor olabileceksiniz.

Umarız Cupertinolu teknoloji devi, Türkiye için de ilerleyen aylarda özel fiyat politikası izlemeye başlar. Aksi durumda bu kurlar ile uygulama ve oyun almak için 2 kere düşünmek zorunda kalacağız.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu