AppleGüncel Teknoloji HaberleriMicrosoftMobirollerTeknoloji

Microsoft Apple’ı Yakaladı! Hisseler Uçtu!

Microsoft nihayet Apple’ı yakaladı. Microsoft’un değeri 2 milyar doları aştı. Windows 11’in söylentileri bile firmanın yüzünü güldürdü.

Yazılım devi Microsoft, 24 Haziran’da karşımıza Windows 11 ile çıkacak. Windows 11’in internete ISO dosyası olarak sızdırılmasının önüne geçemeyen firma, bu durumu lehine çevirmeyi başardı. Windows 11 dedikoduları firmanın değerini 2 milyar doların üzerine taşıdı. Microsoft’un bu değer artışı ile Apple’a en büyük rakip firma olduğunu söyleyebiliriz.

Microsoft 2 milyar dolar bandını aştı

Microsoft hisseleri, bu yıl neredeyse sürekli olarak büyüdü ve bugün hisse başına 265.5 dolara ulaştı. Gün içinde hisse senedi büyüme oranı yüzde 1,1 olmasına rağmen toplam değer bir anda 2 milyar doları aştı. Yani yazılım devi şimdi neredeyse Nvidia, Samsung, Visa ve Tesla’nın toplamı kadar değerli.

Windows 11’in söylentileri bile yazılım devinin en değerli 2. markası yapmaya yetti. Apple cephesi son WWDC 21 etkinliğinde tanıttığı yeni yazılımları ile bekleneni karşılayamamıştı. Şimdi 24 Haziran büyük önem taşıyor. Eğer Windows 11 beklentilerin üzerinde bir teknoloji vadederse Microsoft’un kısa süre içerisinde Apple’ı geride bırakacağını söyleyebiliriz.

microsoft

Dünyanın en değerli firmalarının teknoloji firmaları olmasına alıştık. Ancak bir anda şişen bu pazar önümüzdeki dönemler için yatırımcılarına gelecek vadediyor. Microsoft’un Nvidia, Samsung, Visa ve Tesla‘nın toplam değerinden bile daha değerli olması oldukça şaşırtıcı. Yazılım devi telefon sektöründe yer almamasına rağmen bu denli büyüdüyse, telefon işine geri döndüklerinde elde edecekleri geliri hayal bile edemiyoruz.

Microsoft’un bu değer artışında Xbox kolunun da etkili olduğunu düşünüyoruz. Özellikle Game Pass servisi ile rakiplerine nefes aldırtmayan Xbox, Phil Spencer yönetimi ile günden güne güçlenmeye devam ediyor. Sony’nin anavatanı Japonya‘da bile şu sıralar kapış kapış Xbox Series X/S satışı gerçekleştiriliyor. Eğer bu duruma Apple bir şey yapmazsa Microsoft’un 2022’nin sonunda en değerli firma unvanını eline alacağını düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu