Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Onarım Modu Özelliğini Duyurdu, Neler Sunuyor?

Akıllı telefon kullanıcılarının en çok istediği özellik olan Onarım Modu, Samsung tarafından tanıtıldı. Peki bu özellik neler sunuyor?

Akıllı telefonlarımızla bir sorun yaşadığımızda aklımıza gelen ilk yer teknik servistir. Ancak telefonumuzu onlara teslim ederken bazı şüpheler duyuyoruz. Özellikle kişisel veya şifreler gibi önemli veriler konusunda endişe duyuyoruz. Ancak Samsung, Onarım Modu özelliğiyle artık bu kaygı ve şüphenin olmayacağını vurguluyor. Peki bu nasıl sağlanacak?

Samsung, Onarım Moduyla Gizliliği Kuvvetlendiriyor

Güney Kore devi, kullanıcıların akıllı telefonlarını teknik servise verdiği zamanki endişeyi çözmek için Onarım Modu özelliğini kullanıma sundu. Samsung marka telefonunuzu teknik servise vermeden önce, Onarım Modu özelliğini açarak, uygulamalar, hesaplar, mesajlar, fotoğraflar veya bütün veriler gizleyebiliyorsunuz. Telefonda sadece varsayılan uygulamalar kalıyor.

Samsung Onarım Modu

Yani akıllı telefonunuzu satın aldıktan sonra ilk defa açtığınız sürümüne geri döndürüyorsunuz. Bu sayede teknik servis hiçbir şekilde verilerinize erişemiyor. Teknik servis tamiri/işlemleri tamamladıktan sonra ve telefonunuzu teslim aldığınız zaman telefonunuzun şifresini girerek veya parmak izini okutarak bu özelliği kapatabiliyorsunuz. Kapattığınız anda telefonunuz, bu özelliği açmadan önceki haline geri dönüyor ve hiçbir veri kaybı yaşamıyorsunuz.

Bu özellik Samsung telefonlarda Ayarlar > Pil ve Cihaz Bakımı menüsündeki Onarım Modu seçeneğiyle aktifleştirilebiliyor. Buna ek olarak, Onarım Modu ile teknik servise telefondaki sorunları notlarla iletebiliyorsunuz. Bu özellik ilk olarak Galaxy S21 serisine getirilecek. Daha sonra çoğu modele gelecek. Gelişmeler için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu