Güncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerTeknoloji

13. Nesil Intel Raptor Lake İşlemciler Önbellek Müjdesi ile Gündemde!

Önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak olan 13. nesil Intel Raptor Lake işlemciler olağanüstü önbellek boyutu ile gündemi salladı. İşte detaylar.

Mavi takım, 13. nesil Intel Raptor Lake serisi işlemcilerinde, AMD’nin V-Cache çözümünün üstesinden gelmek için çok büyük bir önbellek tasarımı kullanmaya hazır gibi görünüyor. İşte yaklaşan işlemcilerin yeni detayları karşınızda.

13. Nesil Intel Raptor Lake İşlemciler Akıl Almaz Önbellek Boyutları ile Gelecek!

Ünlü bir Intel sızıntıcısına göre bu 13. nesil işlemcilerde büyük bir önbellek tasarımına girildiği belli oldu. Şu anda Intel’in 12. nesil Alder Lake işlemcilerinde en yüksek 30 MB L3 ve 14 MB L2 ile birlikte 44 MB’a kadar önbellek gördük ancak bu Intel için yeterli değil.

Büyük artışla birlikte yeni Raptor Lake işlemcilerde 68MB’a kadar önbellek boyutu göreceğimiz ortaya çıktı. Gelişmiş oyun performansı için kullanılacak olan bu olağanüstü önbellek boyutları, AMD’nin Infinity Cache teknolojisine karşı büyük rekabet edecek.

13. Nesil Intel Raptor Lake

Raptor Lake işlemciler için Intel’in Raptor Cove çekirdeği başına 2 MB/4MB  L2 ve  3 MB L3 önbellek getireceği ve her Gracemont kümesinin 4 MB L2 ve 3 MB L3 önbelleğe sahip olacağı tahmin ediliyor. Böylece önbellek sayıları 68MB gibi olağanüstü boyutlara ulaşabilecek.

Eğer bu gerçekleşirse Alder Lake mimarisine göre Raptor Lake serisinde toplamda %55 önbellek sayısı artışı göreceğiz ve oyun/grafik performanslarında yeni bir dönem başlayacak. Önümüzdeki yıl veya bu yılın sonunda çıkması beklenen yeni Intel işlemcilerin yeni gelişmeleri için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu