Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung duyurdu!!! Galaxy S20 ve Note 20 ile 8K film çekilecek!

Akıllı telefon pazarının önde gelen isimlerinden Samsung, bu yıl piyasaya sürdüğü amiral gemileri Galaxy S20 ve Note 20 ile 8K film çekecek.

Günümüz teknolojisi artık imkansız denen her şeyi ezip geçmeye başladı. Daha düne kadar sadece aramadan aramaya kullandığımız akıllı telefonlar, şimdi ise büyük bir değişime uğradı ve film-klip çekimleri gibi alanlara kadar girmeye başladı. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıldan itibaren akıllı telefon üreticileri, odaklarını tamamen kameralara çevirdiler. Hatırlarsınız başarılarıyla üst sıralarda yer alan Xiaomi, dünyanın ilk 108 megapiksel kameralı telefonunu Mi Note 10 Pro modelini piyasaya sürdü. Daha sonra ise Çinli üreticiyi, Samsung gibi büyük firmalar takip etmeye başladı. Şimdi ise işler iyice ileriye sardı ve Samsung’da yeni projesini resmen duyurdu. Güney Koreli teknoloji devi bugün yaptığı açıklama ile, Galaxy S20 ve Note 20 amiral gemileriyle 8K film çekeceğini resmen duyurdu.

Samsung’un pazarlama müdürü olan Yoon Tae-su, bugün gerçekleştirilen basın toplantısında ”Untact” adındaki filmi, şirketin kendi geliştirdiği teknoloji tarafından çekileceğini açıkladı.

8K-Film

”Untact” filmini, Hollywood  gerilim filmi olan ‘‘Son Durak”’ın yönetmeni Jin Zhiwen üstlenecek. Ek efektler gerektiren bazı özel lensler dışında film,  Samsung’un amiral gemileri olan S20 ve Note 20 tarafından,  16: 9 en boy oranı ve 8K çözünürlükte çekilecek. Ayrıca Samsung, önümüzdeki ay Untact’ı 8K QLED TV’lerinde de izlemeye olanak tanıyan iki adet 8K sinema açmayı düşünüyor. Tabii film bunun dışında YouTube‘da da izlenebilecek.

Bakalım Koreli üretici, girdiği film sektöründe de başarılı işlere imza atabilecek mi? Bekleyip görelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu