Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung One UI 5.0 Güncellemesi Sızdırıldı [Video]

Samsung One UI 5.0 çalışmaları kapalı beta kapsamında sürürken, Android 13 tabanlı güncellemenin kapsamlı bir videosu yayınlandı.

Samsung One UI 5.0 sürümünü geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Bir süreden beridir kapalı beta programı kapsamında kararlı bir hale getirilmeye çalışılan güncellemenin ete kemiğe bürünmüş hali ortaya çıktı. Samsung muhtemelen bu ayın sonunda genel beta versiyonunu kullanıma sunacak. İlk etapta Güney Kore’de başlaması beklenen beta programı kısa süre içerisinde daha fazla ülkede kullanıcıları kapsayacak.

Samsung One UI 5.0 Yenilikleri

Galaxy S22 serisinde geliştirilen One UI 5.0 sürümünün yayınlanan videosunda dikkat çeken bazı gelişmeler yok değil. Ayrıca nihai versiyonda henüz videoda göremediğimiz farklı yenilikler de olabilir. Videoya baktığımızda bildirim merkezindeki simgeleri büyüdüğü dikkatlerden kaçmıyor. Arka plan saydamlık ayarı yapılabiliyor ve izinler penceresinin yeniden tasarlandığı görülüyor.

Samsung One UI 5.0

Bölünmüş ekran çoklu görev işlevini etkinleştirmek için yeni hareketler eklenmiş durumda. Samsung ayrıca UWB (Ultra Geniş Bant) bağlantısı için yeni bir geçiş oluşturdu. One UI 5.0 sürümünde dikkat çeken yenilikler arasında daha yumuşak animasyonları gösterebiliriz. Öte yandan iş birliği modu sayesinde Samsung Notes ile notları 100 kullanıcıya kadar paylaşmak mümkün olacak.

One UI 5.0 beta çalışmalarının temmuz ayı sonu itibariyle başlaması bekleniyor. Bu durumda Samsung Android 13 güncellemesinin geçen yıla göre bir ay daha erken başlatabilir. İlk etapta Galaxy S22 serisi, Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3 ve Galaxy S21 serisi modeller Android 13 / One UI 5.0 güncellemesini alacaklar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu