Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSony

Sony Xperia telefon satışları dibe vurdu!

Sony Xperia akıllı telefon satışları tarihin en kötü dönemini yaşıyor. 2014 yılında toplamda 40 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştiren Sony, takvimler 2019’un ikinci çeyrek dönemini gösterdiğinde sadece 900 bin adet Xperia telefon satabildi. Sony bununla birlikte ilk kez bir üç aylık dönemde 1 milyon adetin gerisinde kaldı.

Sony Xperia telefon satışları dibe vurdu

Sony her ne kadar şubat ayında Mobil Dünya Kongresi’nde 21:9 ekran standardını benimseyen Xperia 10 serisi ve amiral gemi telefon Xperia 1’i duyursa da, tüm bu modellerin satışlara ciddi bir katkı sunmadığı görülüyor. Sony üç telefonu da dünyaya yaymakta epey gecikti. Mayıs ayı geldiğinde bile Xperia 1 hala birçok ülkede satışta değildi. Telefon yüksek bir fiyattan da satışa sunulunca Xperia 1’de kullanıcıları cezbedecek bir şey kalmadı.

Xperia 10 ve 10 Plus
Xperia 10 ve 10 Plus

Sony’nin akıllı telefonu bölümü, ayrı bir finansal rapor sunmadığından son çeyrekte ne kadar para kaybettiği belirsiz. Sony zaten Mart 2021’e kadar mobil birimin kâra geçemeyeceği noktasında uyarılarda bulundu.

Şirketin önümüzdeki süreçte ürün yol haritasında Xperia 2, katlanabilir telefon ve bazı orta segemnt telefonlar bulunuyor. Ancak rakiplerin yenilikçi çözümleri göz önüne alındığında Sony’nin mobil tarafta artık hiçbir şansının olmadığını düşünüyoruz.

Bir süredir Türkiye pazarından da çekilen Sony’nin son çeyrekte elde ettiği akıllı telefon satış adeti hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Alt bölüme yorum bırakmayı unutmayın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu