Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy A73 Sınırları Zorlamaya Geliyor

Samsung’un yeni orta segment telefonu Galaxy A73 için heyecanlandıran haberler geldi. Bu telefon üst segment gibi olacak.

Samsung‘un 2022 için iddialı planları olduğu ortaya çıktı. Güney Koreli teknoloji devi önümüzdeki yıl tam 52 adet yeni telefon modeli piyasaya sürecek. Bu yeni ürünlerden biri de Samsung Galaxy A73 olacak. Merakla beklenen bu orta segment gibi görünen ancak üst segmentin sınırlarını zorlayan telefonun bazı özellikleri ortaya çıktı.

Sızdırılan bu bilgiler, patent belgelerinde çeşitli sızıntılar ve keşifler konusunda isminden söz ettiren LetsGoDigital tarafından paylaşıldı. Ayrıca, arkasında tasarımcı Parvez Khan’ın bulunduğu TechnizoConcept kanalının ön bilgileri temelinde oluşturulan Galaxy A73’e ait olduğu düşünülen bir video da yayınlandı.

Kaynağa göre Samsung’un yeni canavarı, 6.7 inç büyüklüğünde FHD+ çözünürlüğünde 120 Hz tazelemeli AMOLED ekran ile gelecek. Ana kamerada 108 Megapiksel çözünürlüğü kullanacak olan Samsung, toplamda dört adet kameraya yer verecek. Diğer kameraların çözünürlüğü şimdilik bilinmiyor.

Telefon, suya ve toza (IP67) karşı korumalı plastik bir kasaya sahip olacak. Ses jakının terk edilmesinin bir sonucu olarak, üretici, Galaxy A72’de üstte bulunurken, SIM kart yuvasını alt kenara taşıyabilecek. microSD kart desteğine de sahip olacak olan bu telefonun alt tarafında USB Type-C konektörü, mikrofon ve hoparlör olacak. Sağ tarafta ses tuşları ve güç düğmesi bulunacak.

Samsung’un yeni canavarı One UI 4 ile Android 12 işletim sistemi ile kutusundan çıkacak. Donanım platformuna gelince, bu canavar, Galaxy A52 5G’de de kullanılan Qualcomm Snapdragon 750G‘yi temel alacak. 6 GB RAM ve 8 GB RAM opsiyonları ile gelecek olan telefonun 128 GB ve 256 GB’lık sürümleri bulunacak. 25W hızlı şarj destekli bataryaya sahip olacak olan bu telefonun 2022’nin ilk çeyreğinde tanıtılıp satışa sunulması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu