Güncel Teknoloji HaberleriMicrosoftMobirollerTeknolojiWindows

Güncelleme almayacak Windows 7 güncelleme aldı! Kafalar karışık!

Windows 7 güncelleme almayacaktı ama bugün Microsoft bir güncelleme yayınlayarak herkesi sevindirdi. Peki bu güncelleme nereden çıktı?

22 Temmuz 2009 tarihinde tanıştığımız Windows 7, Windows Vista saçmalığından sonra tüm kullanıcılar için oldukça önemli bir sıçrayış olmuştu. Windows 7 bugün 400 milyon kişi tarafından kullanılan bir işletim sistemi Microsoft, geçtiğimiz yıldan beri sürekli olarak “Windows  7 güncelleme almayacak Windows 10 işletim sistemine geçin” deyip duruyordu. Bu açıklamasını da 14 Ocak tarihi itibariyle yerine getirdi ve 14 Ocak tarihinin son gün olacağını dile getirdi.

14 Ocak tarihinden sonra bazı Windows 7 kullanıcılarının karanlık temada sıkışıp kaldıkları ortaya çıktı. Microsoft’da bunu gidermek için son bir güncelleme daha yayınlayacağını belirtti ve bu güncellemeyi bugün bizlere sundu. Windows 7 eski bir işletim sistemi ama dünyanın en çok kullanılan PC işletim sistemi. Microsoft bunu yok etmek yerine bu kullanıcılara güncelleme vermeye devam etmeliydi.

Bugün Windows 10 işletim sisteminin fiyatlarını sizlerle paylaşıyoruz. Aranızdan kaç kişi bu fiyatları bir işletim sistemine verebilir? 400 Milyon kişinin evinde kullandığımız Windows 7 işletim sistemini güvenliksiz hale getirmek ne kadar doğru ve etik bunu da anlamak mümkün değil. Burada yapılması gereken şuydu.

Yeni donanımların Windows 7 desteği çekilmeliydi. Yeni ekran kartı, yeni işlemciler ve hatta yeni RAM’ler sadece Windows 10 desteğine sahip olmalıydı. Böylece donanımını güncellemek isteyen kişi işletim sistemini de güncellemek zorunda kalmalıydı. Microsoft‘un 400 milyon kullanıcıyı hackerların eline atmasının mantığını birisi bize açıklayabilir mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu