Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMeizuMobiroller

Meizu istifalarla sarsıldı! Meizu cephesinde neler oluyor?

Meizu’nun akıllı telefon pazarındaki konumu ciddi anlamda tehlike altında. Her geçen gün pazar kaybı yaşayan ve bununla birlikte gelen mali kayıplar çöküşünü hazırlamakta. Neyse ki hükümet desteği şu an için çöküşü engellemiş durumda. Ancak Meizu istifalarla şu an sarsılmış durumda. Şirket iki üst düzey yöneticisini kaybetti.

Meizu istifalarla sarsılıyor

Akıllı telefon satışlarını rayına oturtamayan Meizu’nun yönetim kademelerinde de birçok sorunu çözemediği görülüyor. Geçen hafta Meizu Başkan Yardımcısı Li Nan şirketteki görevinden ayrıldığını ilan etti. Nan, ayrılık nedeninin ayrıntılarına görmedi, fakat ayrılığın nedeninin şirket CEO’su Jack Wong olduğu öne sürülüyor.

İddiaya göre Wong, Meizu’yu devraldıktan sonra Li Nan’ın şirketteki otoritesinin ve etkisinin şiddetle sarsıldığı ve Wong’un diğer üst düzey yöneticilerin görüşlerine bakmaksızın tek başına karar almaya başladığı ifade ediliyor.

Başkan yardımcısının ardından bugün de Flyme OS işletim sisteminin geliştirilmesinden sorumlu tepe yönetici Hong Hanshen Meizu’ya veda ettiğini açıkladı. Kıdemli yönetici daha önce Oppo’da çalışmıştı. Meizu cephesindeki istifalar hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Alt bölüme yorum bırakmayı unutmayın.

Bizim yorumumuz: Meizu’nun bundan sonraki süreçte mobil ekosistemde nasıl bir strateji geliştireceğini bilmiyoruz, ancak şirketin duyurduğu telefonları daha hızlı piyasaya sunması gerekiyor. Nisan ayında tanıtılan Meizu 16S aylar geçmesine rağmen hala Türkiye dahil birçok ülkede satışa sunulmuş değil.

Bir diğer nokta ise güncelleme. Meizu kullanıcılarının tümü şirketin güncelleme vermemesinden şikayetçi. Haksız da sayılmazlar. Amiral gemi telefon Meizu 16th bile bugün kapsamlı bir güncelleme almış değil.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu