GenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei MateBook 13 Türkiye’de MacBook Air fiyatıyla satışa sunuldu!

Huawei’nin Windows 10 ile çalışan Huawei MateBook 13 modeli Türkiye’de MacBook Air fiyatıyla satışa sunuldu. Peki, bu fiyata bu PC iş yapar mı?

Huawei, Ocak ayında karşımıza bir sürpriz yaparak Huawei MateBook 13 modeli ile çıkmıştı. Windows 10 ile çalışan bu bilgisayar, geçtiğimiz aylarda Avrupa ülkelerinde satışa sunulmuştu. Çinli teknoloji devi bir sürpriz daha yaparak bu modeli online mağazası üzerinden Türkiye‘de de satışa sundu. Peki, MacBook Air fiyatıyla satışa sunulan bu model ülkemizde gerçekten de iş yapar mı?

Türkiye’de 7.899 TL‘den satışa sunulan bu model, Intel’in 8. nesil Whiskey Lake işlemcisinden güç alıyor. Neredeyse aynı fiyata satılan MacBook Air ise 10. nesil Intel işlemciden besleniyor. 8 GB RAM ve 512 GB dahili depolama birimi ile gelen bu modelde GeForce MX150 ekran kartı bulunuyor. 720P çözünürlükte AA kaliteki oyunları rahat bir şekilde oynatabilen bu modelde 13.3 inç büyüklüğünde ekran bulunuyor.

2160 x 1400 yani 2K çözünürlüğündeki ekranı ile dikkat çeken MateBook 13 bu fiyatı ile ülkemizde biraz zor iş yapar gibi görünüyor. Oyun bilgisayarı kategorisinde yer almayan bu modelin karşısında MacBook Air gibi dünyanın en stabil masaüstü işletim sistemine sahip bir model bulunuyor.

Huawei MateBook 13

İnsanların dizüstü bilgisayar alacağı zaman genelde bütçeleri 5.000 TL civarında oluyor. Bu segmenti aştıklarında ise oyuncu bilgisayarları devreye giriyor. MX150 ekran kartı günü kurtarsa da oyunlarda GTX serisi gibi bir performans asla sergileyemiyor.

Özellikle Apple ekosisteminde yer alan kişileri bu model bu fiyatı ile biraz zor kendine çeker gibi görünüyor. Ancak kurlar ve vergiler ortada. Bu yüzden fiyat konusunda Huawei’yi eleştirmek hiç ama hiç doğru olmaz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu