AndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 12 En İyi Özellikleri İle Düşman Çatlatacak!

Geçtiğimiz haftalarda beta olarak lansmana çıkan ve bu yaz piyasaya sürülmesi beklenen Android 12 özellikleri ile adeta düşman çatlatacak.

Günümüzün en çok kullanılan işletim sistemi olan Android hızla tüm dünyaya yayılmaya devam ederken piyasaya çıkan yeni telefon modelleri ile de adeta daha gelişmiş teknolojileri ortaya çıkarıyor. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haftalarda Android 12 Beta olarak Google Pixel kullanıcılarına sunulmuştu. Yeni işletim sisteminin getirdiği yeni arayüz şuana kadar beğenileri toplmaya devam ederken yeni özellikler de adeta düşman çatlatacak cinsten karşımıza çıkacak. Kilit ekranı için dev bir saat animasyonunu karşımıza çıkaran güncelleme tahminlere göre bu yaz içerisinde piyasadaki yerini alacak.

Bugüne kadar yaptığımız haberler de Android 12 ile karşımıza çıkacak pek çok özellikten bahsettik. Merakla beklenen yeni işletim sistemi Pixel telefonlarda kullanılmaya devam edilirken diğer akıllı telefon sahipleri de sabırsızlıkla lansman tarihini beklemeye başladılar. Yeni işletim sistemi ile ilgili bugün de yepyeni bilgiler ortaya çıktı.

Android 12
Android 12

Android 12 Enfes Özellikler

Yeni bir tema sistemini karşımıza çıkaracak olan işletim sistemi kullanıcılara bu temaları diledikleri gibi de özelleştirme fırsatı sunacak. Aslında işletim sisteminin en çok sevilecek özelliği de bu olacak. Kullanıcılar dilediklerini uygulamak konusunda özgür olacaklar. Kullanıcılar cihazlarının ekranında parmaklarını kaydırarak ekran görüntüsü alabilecek ve bunu hızlı bir şekilde paylaşma fırsatı da elde edebilecekler. Tabii ekran görüntüsü işaretleme menüsünden de tam bu noktada bahsedelim. Kullanıcılar çektikleri ekran görüntüleri üzerine not yazabilecek, emojiler ile daha keyifli bir hale getirebilecekler.

Resim içinde resim pencereleri ile resimleri de hızlı bir şekilde boyutlandıracak olan kullanıcılar yeni bir paylaşım ekranı ile de karşılaşacaklar. Bu paylaşım ekranı da daha sade ve şık bir tasarımla karşımıza çıkacak. Parlak renkleri de azaltabilme fırsatı da verecek olan işletim sistemi, bu özelliği ile görme engeli insanlara hitap edecek. Kolayca erişilebilen bildirim erteleme düğmesi de işimizi kolaylaştıracak pratik araçlar arasında yer alıyor. Daha pek çok özellik yakında karşımıza çıkacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu