Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone SE Fiyatı Düştükçe Düşüyor!

Apple’ın uygun fiyatlı iPhone’u iPhone SE, indirim almaya devam ediyor. Telefonun fiyatı komşumuzda bir kez daha düştü. Darısı başımıza.

Kurlardaki artıştan dolayı Apple Türkiye ülkemizde sattığı tüm ürünleri yüzde 25 ila 30 arasında zamlamıştı. Bu zamlardan en büyük payı maalesef ki iPhone almıştı. Avrupa ülkelerinde uygun fiyatlı iPhone diye satılan iPhone SE ülkemizde resmen ateş pahasına satılmaya başlamıştı. Ancak komşu ülkemiz Rusya’da işler hala yolunda gidiyor. Öyle ki Apple Rusya bu telefonun fiyatında yine bir indirim yaptı.

iPhone SE yüzde 25 indirim aldı…

Türkiye’de yüzde 25 zam yapan Apple, iş Rusya’ya gelince yüzde 25 indirim yaptı. Rusya‘da şu sıralar bu model 30.000 ruble yani 5.600 TL‘ye satılıyor. Türkiye’de ise bu telefonu almak isteseniz 7.499 TL ödemeniz gerekiyor. Rusya’daki kullanıcılar 7.499 TL bandına çıktığında iPhone 12 alabiliyor. Maalesef ki durum bu…

iPhone 6 ile başlayan tasarımı kullanan iPhone SE’nin hala günümüzde taş gibi iş gördüğünü söyleyebiliriz. Ancak bu telefona 7.499 TL vermek pek akıl karı değil. Bu telefonun ederi 5.000 TL bandı. Aslında o bile çok ama mevcut durumumuz ortada. iOS 19’a kadar güncelleme alacağını düşündüğümüz bu telefonun fiyatı maalesef ki bizde düşmeyecek. Apple Türkiye şu sıralar dolar kurunu 16 civarına sabitlemiş durumda. Doların 10 bandının altına gelmesi gerekiyor ki Apple tekrardan kur politikasını belirlesin.

iPhone SE

Bu noktada hiçbir firmaya sitem edemiyoruz. Apple Türkiye, ülkemizde Amerika’ya göre daha düşük kar marjı ile satış yapıyor. Apple’ın Amerika’daki kar marjını yakalaması için iPhone 13’ü 17.000 TL seviyesinde satması gerekiyor. Ancak Apple bu modeli ülkemizde 15.000 TL’ye satıyor.

Konuştuğumuz rakamlar şaka gibi geliyor olabilir. 15.000 TL… Yani 5 asgari maaş ile iPhone.. Son olarak bu zam furyasının 2022’de devam edeceğini ve Android telefonların da bu seviyelerden satılacağını belirtelim..

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu