Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji Haberleri

iPhone garanti şartları değişti!

Apple denince kullanıcılarının aklına ilk gelen şey sanırız “aaa ama iPhone servisi çok iyi” gibi bir yaklaşım oluyor. Bu noktada Apple tamir yapmadığı için ürünlerin birebir değişimini gerçekleştiriyor ve kullanıcılarını bu bağlamda kesinlikle üzmüyor. iPhone‘nunuz bozulur ve bunu Apple‘a yollamak isterseniz Apple sizden sadece telefonun kendisini istiyor ve telefon yenilenerek tarafınıza kutusuz olarak yeni iPhone gönderiliyor. Diğer firmalar ise bildiğiniz üzere telefonun tüm aksesuarlarını ve özellikle orijinal şarj aletlerini talep ediyorlar. Bu konuda henüz resmi bir açıklama olmasa da birçok kişinin Apple‘ın kendilerine sıfır telefon değil de yenilenmiş refurbished iPhone’ların verildiğine inandığını biliyoruz. Apple da Türkiye’de yeni bir uygulama başlattı ve yurtdışından gelen ürünlere artık destek sağlamayacağını açıkladı. Apple‘ın resmi distribütörleri de bu konuda bayiilere açıklama göndererek iPhone garanti şartları noktasındaki değişiklikleri belirtmeye başladılar.

iPhone

iPhone garanti şartları Nasıl Değişti?

iPhone garanti şartları ile ilgili distribütörlerden gelen açıklama şu şekilde;

Apple prosedürlerine göre servislerimizde sadece Türkiye ithalatı (Türkiye’den satın alınmış Apple ithalatı cihazlar) ürünlere hizmet verebilmekteyiz. Servislerimizde yurt dışından satın alınmış cihazlara garanti dahili / harici hizmet verilemediğini üzülerek belirtiriz.

Bu noktada birçok kişinin yurtdışından getirdiği ve kayıt ettirmeden servise yollayıp değiştirdiği ürünlerin olması, bunun yanında kayıt edilmiş ama pasaport kaydının iki yılı bitmeden farklı bir telefon daha kaydetme hakkına sahip olunması aslında bu sürecin tetikleyicisi oldu. Tüm dünyada böyle bir yükümlülük yokken ülkemiz insanının kurnazlığı!!! Apple’ın da böyle bir önlem almasına sebep oldu diye düşünüyoruz. iPhone garanti şartları konusunda farklı düzenlemeler olursa bunları da sizlerle paylaşacağız…

Haber için teşekkürler A.Emre

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu