AndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Google Snapseed sonunda güncelleme aldı! Peki nedir bu Snapseed?

İki yıldır güncelleme almayan ve unutulmaya yüz tutan Snapseed, nihayetinde yeni bir güncelleme aldı! Peki bu Snapseed nedir? İşte cevabı

Google’ın fotoğraf düzenleme uygulaması olan Snapseed, birçok insanın Picsart‘dan sonra tercih ettiği başarılı bir uygulama. Ancak her ne kadar başarılı olsa da, son güncellemesini 2018 yılında alan Snapseed, aradan geçen iki yılın sonunda yeni güncellemesine kavuştu. Basit mantığı ile Android kullanıcıları arasında oldukça popülerleşen Snapseed’in, Play Store’da 100 milyondan fazla indirilmiş olması, herkesin aklına Google’ın bu uygulamayı sık sık güncelleme verdiğini getirebilir; fakat durum öyle değil.

Snapseed Nedir?

2011 yılında ilk sürümü ile birlikte piyasaya sürülen Snapseed; Microsoft Windows, Windows Phone, iOS ve Android işletim sistemlerinde çalışan, fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. 2011‘de iPad’lere sunulan uygulama, “2011 Yılının iPad Uygulaması” seçilmiştir. iPad sürümünde ki başarıyı fırsat bilen Nik (Geliştirici firma), aynı yılın Ağustos ayında Snapseed’i iPhone cihazlarında da aktif hale getirmiştir.Bunun arkasından da Microsoft’u boş bırakmak istemeyen şirket, bu uygulamayı hem Windows Phone‘a, hem de Microsoft Windows‘a (Masaüstüne) taşımıştır.

Nihayetinde ise böyle ilgi gören ve gelişime açık olan Snapseed’i bünyesine katan Google, Android’e ilk kez Aralık 2012‘de sunulmuştur. 2015 yılında PC Magazine’in “En İyi 100 Android Uygulaması” sıralamasına giren Snapseed, Android’e geldikten sonra da Masaüstünden çekildi. Son güncellemesini ise 2018 yılında alan uygulama, sonunda Google’ın aklına gelmiş olacak ki, 2020 yılının Mart ayında ufak çaplı bir güncellemeye kavuştu.

Özellikle çektiğiniz fotoğrafları düzenlemek istiyor, ancak Photoshop gibi profesyonel uygulamaları kullanamıyorsanız Snapeed size oldukça yardımcı olabilir. İki yılın sonunda aldığı güncelleme ile bazı problemlerin çözüldüğü ve çağa ayak uydurabilmesi için Karanlık Modun eklendiği (Zaten vardı ancak değişiklikler kısmında belirtilmiş) Snapseed, basit mantığı ile fotoğraflarınıza efektler ve çeşitli düzenlemeler yapabilmenizi sağlıyor. Bu sayede gerek Instagram’a yüklediğiniz, gerekse arkadaşlarınıza yolladığınız fotoğraflar olduğundan daha şık ve daha profesyonel gözüküyor. Uygulama içerisinde efekt ve filtreler listesine baktığımız zaman ise Drama, Grunge, Vintage, Merkez odak, Çerçeveler ve bir Tilt-vardiya gibi daha önce duymadığınız birçok terim bizleri karşılıyor.

Android kullanıcıları buraya, iOS kullanıcıları ise buraya tıklayarak yeni ve güncellenmiş Snapseed’i kendi mağazalarından indirebilir, fotoğraflarını renklendirebilirler.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu