Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknolojiXiaomi

Samsung Galaxy S20 blogger’ler için en iyi seçim mi?

Qualcomm’un bu yıl tanıttığı Snapdragon 865 sayesinde artık 8K videolar çekilebiliyor. Sizce Galaxy S20 video çekme konusunda zirvede yer alabilecek mi?

Günümüz teknolojisinde artık imkansız diye bir şey yok. Gelişmekte olan televizyonlar, kameralar, akıllı telefonlar teknoloji meraklılarını oldukça şaşırtıyor. Bu yıl akıllı telefon üreticileri için kamera savaşları başladı desek yeridir. Dev şirketler bu yıl bazı ilklere imza attı. Qualcomm’un geliştirdiği Snapdragon 865 yonga setinin gücü sayesinde akıllı telefonlar artık 8K video çekebiliyor. Bu teknoloji ilk olarak Samsung Galaxy S20 ve Xiaomi Mi 10 Pro için geldi.

Siz Youtuber ya da blogger olsanız Galaxy S20‘yi tercih eder miydiniz? Gelin birlikte cihazın özelliklerine bakalım:

Samsung Galaxy S20 ailesi 8K video çeken ilk amiral gemisi modellerden biri. Bu cihaz, çektiği videoyu, 7.680 x 4.320 piksel ya da kare başına 33MB çözünürlükte yakalamaktadır. Ancak çözünürlük her şey değildir ve videoforoğrafçıların  en iyi videoları elde edebilmesi için çok yüksek pixel sayılarına ihtiyaç vardır.

Bildiğiniz üzere Qualcomm Snapdragon 865 kullanan cihazlar 8K video çekmeye sahiptirler. Bunların başında Mi 10 serisi ve, Galaxy S20 ailesi gelmektedir. Sizlerde harika videolar çekmek istiyorsanız şimdilik bu saydığımız cihazlardan birine sahip olabilirsiniz.

Galaxy S20 ile çekilen ve sadece 5 dakika süren 8K video çekiminin ortalama 3GB’lık bir yer kapladığı söyleniyor. Yani bu demek oluyor ki 128 GB’lık bir S20 ye sahipseniz ortalama 40 dakika sürecek 8K videosu hafızanın tamamanı doldurabilir. Ancak bunu kimsenin yapacağını sanmıyoruz. Haliyle Samsung‘da bunun farkında ve çekilen videoların çekim süresini cihazınızın hafızasına göre kısıtlıyor.

Eğer sizlerde Youtuber ya da videoblogger iseniz Galaxy S20 sizin için iyi bir tercih olabilir. Ancak Xiaomi hayranı ya da fanı iseniz sizler için Mi 10 serisini de önerebiliriz. Tabii Mi 10 ve M10 Pro ülkemizde ne zaman satışa sunulur? Bu da tam bir soru işareti…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu