Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriNokia

Nokia 9 hakkında çok önemli iki gelişme!

Nokia henüz 2018 yılında tanıtılan ya da tanıtılacak akıllı telefonlarla rekabet edecek bir telefon duyurusu gerçekleştirmedi. MWC 2018’de her ne kadar Nokia 8 Sirocco tanıtılmış olsa da, telefon geçen yılın tepe modellerinde kullanılan Snapdragon 835 işlemcisini taşıyor. Şirket cephesinde gözler şu an Nokia 9 modeline çevrilmiş durumda. Tanıtım tarihi henüz bilinmeyen telefon hakkında çok önemli iki gelişme yaşandı.

Nokia 9
Nokia 9

Nokia Power User sitesinde Nokia 9’un ekran çentiğine sahip olacağını gösteren bazı görüntüler yayımlandı. Çinli kaynaklarca sızdırılan görüntüler ve Android P’nin ekran çentiği desteği sunmasının ardından Nokia’dan bu yönde bir hamle beklememiz muhtemel görünüyor. Üstelik çentik bu yıl mobil dünyasında en önemli akımlardan biri olacak.

Nokia 9 ve Nokia 7 Plus
Nokia 9 ve Nokia 7 Plus

Bir diğer önemli gelişme ise parmak izi okuyucusunun konumuna ilişkin. Yine Çinli kaynaklara göre Nokia 9’da ekrana gömülü parmak izi okuyucusu yer alacak. Bu yönde ilk çözümler Vivo tarafından tanıtıldığını hatırlatalım. Nokia 9’un AMOLED tabanlı kavisli ekranında parmak izi okuyucusu görmek sürpriz olmayacaktır.

Nokia 8’e göre daha iddialı ve yenilikçi çift kameranın eşlik etmesini beklediğimiz Nokia 9’a Snapdragon 845 işlemcisi güç verecek. 6GB/8GB RAM, 64GB / 128 GB dahili depolama, 3.900 mAh büyüklüğünde pil, IP68 sertifikası, OZEO teknolojisi tarafından desteklenen ses ve kablosuz şarj desteği telefonda öne çıkan diğer özellikler olacak.

 

Karşınızda Huawei P20 Porsche Design!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu