Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündem

Çin’den Müjde Geldi: Uydu Bağlantısı, Yakında Her Telefonda Olacak!

Akıllı telefon teknolojileri gelişmeye ve yeni ürünlerle hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Kuşkusuz bunun en net örneklerinden biri ise uydu bağlantısı özelliği. İlk olarak iPhone 14 ile hayatımıza giren bu teknoloji, günümüzde Samsung ve Oppo dahil pek çok markanın modellerinde kullanılıyor. Uydu bağlantısı özelliği ile dikkat çekmek isteyen bir diğer üretici de Huawei. Üstelik iddialar, şirketin sadece bu teknolojiden yararlanmak istediğini değil, başka kimsenin de yararlanamamasını sağladığını gösteriyordu. Ancak China Telecom, bunun doğru olmadığını açıkladı.

 Uydu Bağlantısı özelliği, Yakında Her Telefonda Olacak!

Bir süre önce Huawei ile bir anlaşma imzalayan China Telecom, uydu bağlantısı özelliğini şirketin telefonlarında mümkün kılmıştı. Bu olayın ardından pek çok kişi Çinli üreticinin operatör ile özel bir anlaşma imzaladığını ve başka kimsenin bu teknolojiden yararlanamayacağını iddia etti. Ancak China Telecom, Huawei’nin uydu iletişim teknolojisi için özel bir anlaşması olmadığını açıkladı.

Huawei Uydu bağlantısı özelliği

Hatta Şirket, daha fazla telefon üreticisi ile iş birliği yapmayı planlıyor. Eylül 2023’te Huawei, uydu iletişimini destekleyen ilk telefonu olan Mate 60 Pro’yu piyasaya tanıttı. Telefon, kullanıcılara hücresel kapsama olmayan bölgelerde bile arama yapma ve mesaj gönderme gibi özellikleriyle dikkat çekmişti.

Üstelik China Telecom, kendi uydu iletişim servisini de kullanıma sundu. Bu servis, kullanıcılara mevcut cep telefonu planlarına uydu iletişimini eklemelerine olanak tanıyor. Buna ek olarak şirket, sadece uydudan iletişim kurmak için tasarlanan yeni Tianyi Bodun S9 da yakın zamanda kullanıcıların karşısına çıkacak.  Ç

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu