Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriSony

Sony Xperia 1 VI Tüm Özellikleri Sızdırıldı

Kısa süre içerisinde çıkış yapacak olan Sony Xperia 1 VI amiral gemisi telefonun ayrıntılı özellikleri sızdırıldı.

Sony, mayıs ayı içerisinde Xperia 1 VI amiral gemisi telefonu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Resmi lansman öncesinde MSPoweruser adlı kaynak telefonla ilgili birçok detayı paylaştı. 

Xperia 1 VI’nın arka tarafı buzlu dokulu cama ve daha iyi kavrama için yan taraflarında ince yarıklara sahip olacak. Telefon, siyah ve platin gümüş renk seçenekleriyle satışa sunulacak.

Telefonda 19,5:9 en boy oranı ve 1Hz ile 120Hz arasında değişen yenileme hızına sahip OLED ekran ekran yer alacak. Yeni ekran 2K çözünürlüğünde olup önceki modele göre 1.5 kat daha fazla parlaklık sunacak. Xperia 1 VI böylece mevcut akıllı telefonlara benzer bir ekran formatı ve çözünürlük seviyesi sunacak. Ekranda, daha iyi dış mekan görünürlüğü ve görseller için BRAVIA HDR remaster teknolojisi ve Güneş Işığı görüş modu özellikleri yer alacak.

Sony Xperia 1 VI Kamera Özellikleri

Telefon üçlü arka kamera kurulumuna sahip olacak: ultra geniş açılı 16 mm lens, ultra geniş açılı 24 mm lens (2X Optik Zoom ile 48 mm) ve telefoto zoom 85-170 mm lens (7X Zoom’a kadar).

Her kameranın 48 megapiksel Exmor T lense sahip olması bekleniyor. Sony, bu modelde Photography Pro, Videography Pro ve Cinema Pro’yu tek bir cihazda birleştiren yeni bir kamera uygulaması sunacak. Ayrıca nesnelere daha iyi odaklanmak için insan pozu tahmin teknolojisini ve basitleştirilmiş video üretimi için yeni bir Video Oluşturucu uygulamasını da içerecek.

Xperia 1 VI, geliştirilmiş ısı yayılımı ve aşırı ısınmayı önlemek için bir buhar odası bulunan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciden güç alacak. Telefonda kablosuz ve ters kablosuz şarj ve yükseltilmiş pil sağlığı teknolojisine sahip 5000mAh batarya kullanılacak.

Telefonda yeni bir yüksek performanslı ses çipi, Yüksek Çözünürlüklü Ses, Yüksek Çözünürlüklü Ses Kablosuz, 360 Reality Audio, LDAC ve DSEE Ultimate bulunacak. Sony, birçok değişim sergilediği bu modelde 3.5 mm kulaklık girişine yer vermeyi sürdürecek. Ek olarak cihazda 240 Hz dokunmatik tarama hızı ve FPS iyileştirici gibi oyun özelliklere yer verilecek.

Telefon bazı bölgelerde kullanıcılara yıllık ücretsiz Sony Pictures film akışına ve telefon için optimize edilmiş IMAX video ve DTS ses ile yeniden düzenlenmiş beş adede kadar filmi promosyon olarak sunabilir.

Sony’nin Xperia etkinliğinin 17 Mayıs tarihinde gerçekleşmesi planlanıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu