Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHonorXiaomi

Honor ve Xiaomi kıyasıya bir rekabet içerisinde!

Honor ve Xiaomi, dünyanın en büyük pazarı Çin’de kıyasıya bir rekabet içerisinde. Peki bu rekabet hangi alanda yaşanıyor?

Honor ve Xiaomi rekabetinde son durum

Çin, akıllı telefon pazarının %34’üne hakim ve yeni bir rapor üreticilerin ülkedeki çevrimiçi satışlarda sahip oldukları pazar payını ortaya koyuyor.  Counterpoint Research tarafından yayınlanan rapora göre Honor Çin’deki çevrimiçi (internet üzerinden yapılan) satışların %24’ünü elinde bulundurarak bu alanda zirvede yer alıyor. Honor’un bir önceki çeyrekte de lider üretici konumunda olduğunu belirtelim.

Xiaomi %22 pazar payıyla ikinci sırada, Huawei ise %16’lık oranla üçüncü sırada yer alıyor. Listenin devamında Apple, Vivo ve Oppo markalarını görüyoruz.

Rapora göre Çin akıllı telefon pazarında yaşanan yavaşlamaya rağmen Huawei / Honor pazar payını artırmayı başardı. Bunun yanında ikili çevrimdışı ve çevrimiçi mağaza varlığını da genişletmeye devam ediyor.

Raporda dikkat çeken detaylar bunlarla sınırlı değil. Çin’deki çevrimiçi akıllı telefon satışlarındaki pay 2019 yılının birinci çeyreği itibariyle % 28’den %24’e geriledi. JD. com ve Tmall.com ülkedeki en büyük iki çevrimiçi akıllı telefon platformu olmayı sürdürdü. İki site, ülkedeki tüm internet satışlarının %70’ten fazlasını elinde bulunduruyor.

Editörün Notu: Çin’de hem çevrimiçi hem de fiziksel mağazalardaki satışlar göz önüne alındığında Huawei / Honor ikilisi birlikte zirvede yer alıyor. Ancak marka bazlı değerlendirildiğinde ise Oppo burada birinci sıraya yükseliyor. 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu