Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerPOCO

MIUI 12.5 Enhanced Edition Güncellemesi POCO F3 İçin Yayınlandı

Türkiye’de satışta olan POCO F3 için MIUI 12.5 Enhanced Edition güncellemesi Avrupa’da dağıtıma çıktı. Güncelleme neler getiriyor?

MIUI 12.5 Enhanced Edition güncellemesi şu ana kadar otuza yakın Xiaomi, Redmi ve POCO telefon için yayınlandı. Sistem alt yapısında çok önemli iyileştirmeler getiren güncelleme son olarak POCO F3 için Avrupa’da dağıtıma sunuldu.

Güncelleme, telefon için ilk etapta sınırlı sayıda kullanıcıya aktarılmış ve ısınmaya bağlı yeniden başlatma sorunu belirmişti. POCO yayınladığı bir başka güncelleme ile bu sorunu düzeltmiş görünüyor.

MIUI 12.5.6.0 RKHEUXM sürümünü taşıyan güncelleme, telefonun Avrupa versiyonu için dağıtıma sunuldu, fakat yine burada da kademeli olarak dağıtılmakta. Çok yakında Türkiye’de de yayınlanacak güncellemeyi dilerseniz Ayarlar menüsünden kontrol edebilirsiniz.

Peki yeni güncelleme neler getiriyor? Öncelikle sistem alt yapısına getiren önemli iyileştirmelere bakalım.

  • Sıvı depolama: Yeni depolama mekanizmaları, sistemin zaman içinde canlı ve duyarlı olmasını sağlar. Disk birleştirmenin verimliliği önemli ölçüde artırılıyor. Aylarca kullanımdan sonra bile performans güçlü kalır.
  • Atomize bellek:  Ultra ince bellek yönetimine odaklanarak RAM kullanımını daha verimli hale getirir. Uygulama belleğini bölerek ve önemsiz görevleri kapatarak, kendi geliştirdiği bellek yönetim mekanizması bellek kullanımını kolaylaştırır.
  • Odaklanmış algoritmalar: Yeni algoritmalar, sistem kaynaklarını kullanım senaryolarına göre dinamik olarak tahsis ederek cihazlarda sorunsuz bir deneyim sağlar. Çekirdek senaryolar sorunsuz ve tam olarak hızlandırılır, senaryoya göre mevcut kullanıcılar tarafından algılanan en belirgin süreçlere öncelik verilir ve arka planda belirli uygulamaların etkisi en aza indirilir. Güç tasarrufu iyileştirilirken CPU kullanımı azaltılır.

Güncelleme ayrıca telefonun ekran kilidinin açarken parmak izi ve yüz tanımayı anda kullanırken meydana gelen çökmeleri gideriyor. Yine çağrılar sonrası kaybolan kilit ekran bildirimleri hatası da gideriliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu