Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Başlattı Diğer Çinli Firmalar Gaza Geldi

Xiaomi ile ABD arasındaki davada kazananın Çin olması, diğer firmaları da gaza getirdi. Amerika’ya topyekün savaş başlıyor.

Amerika’nın eski başkanı Donald Trump yönetiminin koyduğu yasağın hedefi olan Çin merkezli firmalar, şimdi ABD hükümetine dava açmayı düşünüyor. Bu haber, federal bir yargıcın Xiaomi’ye uygulanan benzer bir yasağı bu ayın başlarında askıya almasının ardından geldi. Davayı kazanan Xiaomi, memleketinin firmalarını gaza getirdi diyebiliriz.

Reuters’ın raporuna göre, avukatlar Çinli firmaların karşı dava başvuruları ile boğuşuyor. Çinli firmalar aktarılan bilgilere göre nam salmış Steptoe & Johnson ve Hogan Lovells gibi çeşitli hukuk firmalarıyla görüşmeler yapıyor.

Çinli firmalar, ABD Bölge Yargıcı Rudolph Contreras’ın Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin Çin ordusuyla bağlantılı olduğu iddia edilen şirketler listesine dahil edilmesini durdurmasının ardından aynı şekilde dava açacak.

Xiaomi

Steptoe & Johnson’ın Hong Kong ofisinin yönetici ortağı Wendy Wysong’a göre, Çinli şirketler kara liste uygulamasına itiraz etmek için avukatlara ulaşmaya başlamış. Ancak, Wysong ve konuya yakın Hogan Lovells’ten gelen kaynaklar, tartışmalara katılan şirketlerin adını vermeyi reddetti.

Amerika’nın kara liste uygulaması yakında patlak verecek gibi görünüyor. Özellikle Huawei‘ye uygulanan haksız yaptırımlar firmanın gidişatını olumsuz etkilemişti. Xiaomi’yi de kara listeye ekleyerek bardağı taşıran Amerika, iyice saçmaladı diyebiliriz. Çin’in yükselmesini engellemek için güvenliği sürekli bahane gösteren Amerika, bu işten ağır yara alacak. Bizim bir sözümüz vardır Amerika; “Ava giden avlanır.” bildin mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu