Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Mate 50 Pro Sevdası Bitmiş Değil, Ancak…

Huawei Mate 50 Pro sır kalmaya devam ediyor. Son iddialar telefonun tanıtılacağı yönünde, ancak bu sene gerçekleşmesi mümkün görünmüyor.

Huawei, Amerikan Hükümeti’nin uyguladığı yaptırımlardan fazlasıyla etkileniyor. Bırakın amiral gemisi telefonlar, şu sıralar giriş ve orta segment serilerini dahi yenileyemeyen Huawei’in akıllı telefon pazarındaki etkisi gün geçtikçe eriyor. Her yıl ilkbaharda mart ya da nisan ayında tanıtılan P serisi henüz tanıtılması ve en iyi ihtimalle ağustos ayında tanıtılacağından söz ediliyor. Tüm bu gelişmeler Huawei Mate 50 serisinin de tanıtım sürecini zor sokuyor. Anlayacağınız bu yıl ülkemizde Huawei Mate 50 Pro modelini görmemiz mümkün görünmüyor.

Huawei P50 Pro Modelini Bu Yıl Unutun

Huawei bir yandan bileşen eksikliği diğer taraftan üst segment telefon serisini peş peşe piyasaya sürmenin anlamsızlığı nedeniyle Mate 50 serisini ürün yelpazesinden çıkarmış görünüyor. Güvenilir bir kaynağın aktardığına göre Mate 50 serisi bu yıl için iptal edildi, fakat seriyi anca 2022’de görmemiz mümkün. Hatta bu dönem tanıtıldığında Mate 60 ismini de alabilir.

Mate 40 Pro ve Xiaomi 11 Ultra

Huawei, Mate 50 serisinin boşluğunu iddiaya göre Nova 9 serisiyle dolduracak. Donanım seviyesinde daha düşük bir segmentte yer alacak Nova 9 serisinde mevcut Kirin işlemcilerle yola devam edilebilir. Hatta Huawei’in Qualcomm’dan mevcu birçok işlemcinin 4G versiyonlarını alma şansı da bulunuyor.

Huawei P50 serisinin ne zaman tanıtılacağı, tanıtılsa dahi dünya genelinde yaygın şekilde satışa sunulması durumu, yaptırımların daha sert bir şekilde devam ettirilme isteği ve Huawei’in bu nedenle akıllı telefon üretememesi… Bakalım önümüzdeki süreç neyi gösterecek. Ancak Huawei’yi bu nokta hiç de iyi günlerin beklemediği ortada.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu