Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Chrome Android’e Yeni Özellikler Ekliyor

Google’ın popüler internet tarayıcısı Google Chrome alacağı güncelleme ile Android kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya hazırlanıyor.

Google, kullanıcıların konulara göre gruplandırılacak göz atma etkinliklerine hızla devam etmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış “Yolculuklar” adlı yeni bir özellik yayınladı. Bununla birlikte Google Chrome, Android telefonlar ve tabletler için daha fazla Chrome Eylemi ve yeni widget’lar da sunuyor.

Geçmiş Yolculuğu sayfasıyla, kullanıcılar dikkatlerinin dağılması veya herhangi bir nedenle göz atmayı bırakmaları durumunda kaldıkları yerden hızla devam edebilirler. Arama çubuğuna ilgili bir kelime yazıp “Araştırmanıza devam edin”i tıkladıktan sonra, kullanıcılar, her bir sitenin ne kadar etkileşime girdiğine bağlı olarak ziyaret ettikleri alakalı sitelerin bir listesini göreceklerdir. Ayrıca Chrome, kullanıcının denemek isteyebileceği ilgili aramalar hakkında yararlı öneriler de sağlıyor.

Kullanıcılar, tek tek öğeleri veya tüm etkinlik kümelerini silme, hatta Yolculukları tamamen kapatma olanağına sahip olacak. Google ayrıca Yolculukların yerel olarak kaydedildiğini ve kullanıcının Google hesabına hiçbir şeyin yedeklenmediğini söylüyor. İngilizce, Almanca, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Felemenkçe, Portekizce ve Türkçe dillerinde herhangi bir işletim sisteminde Chrome masaüstünde kullanıma sunuluyor.

Ardından, Chrome Eylemleri özelliği , aşağıdakiler de dahil olmak üzere birkaç komut için daha fazla destek alıyor:

  • “Ayarları yönet”
  • “Chrome’u özelleştirin”
  • “Chrome geçmişinizi görüntüleyin”
  • “Erişilebilirlik ayarlarını yönet”
  • “Bu sekmeyi paylaş”
  • “Chrome Dino oyunu oyna”

Google Chrome

Son olarak, Android kullanıcıları için yeni Chrome widget’ları, kullanıcıların doğrudan ana ekrandan bir metin araması, sesli arama, Lens araması başlatmasına veya bir Gizli sekme açmasına izin verebilir. Chrome dino oyunu için özel bir widget da bulunuyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu