Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHonorHuaweiTeknoloji

Honor GPU Turbo tanıtımı yaptı! Peki bunun Turbo Turabi ile alakası var mı?

Huawei, Ar-Ge’ye büyük miktarda yatırım yapan bir üretici. Bunun karşılığını alıyor mu derseniz bunun yorumunu şirketin CEO’suna bırakalım ama son dönemde Huawei farklı teknolojiler ile karşımıza çıkıyor. Bugün tanıtılan Honor tarafından duyurulan GPU Turbo ile ilgili bir süredir haberler geliyordu. Huawei‘nin korkunç birşey tanıtacağız açıklamasını bu karşılar mı bilemiyoruz ama Honor GPU Turbo ile akıllı telefon pazarında yapılmayanı ortaya koyuyor. Bu teknoloji ile mobil pazar ciddi anlamda değişecek gibi görünüyor.

Peki nedir bu Honor GPU Turbo

Son dönemde artan GPU kullanımının telefonların özellikle pil performansına olumsuz etkileri oluyor. Bunun önüne geçmek için GPU Turbo desteğini bizlere sunan Huawei, bu sayede tam %60 daha fazla GPU performansı ve %30 daha az enerji harcaması ortaya koyuyor. Bu gerçekten çok ama çok büyük bir gelişim. Zira bugünkü fps değerlerinin en az %50’si kadar fazla bir performansı telefonlardan alacağız. Hep söylenen “konsol seviyesinde grafik deneyimi” hikayesi ise bu noktada yakalanacak gibi görünüyor.

Huawei CEO’su Richard Yu’nun bizzat duyurduğu bu güncelleme Honor Play ile karşımıza çıkıyor. Daha sonra da  Honor View 10 , Honor 9  Lite ve Honor 7X bu güncellemeyi alacak. Huawei telefonların bu güncellemeye ne zaman kavuşacağı ise belirsiz. 

Bizim Yorumumuz

Bu teknoloji gerçekten oldukça önemli bir teknoloji ve bu teknolojinin sadece bir yazılım olması da oldukça ilginç görünüyor. Sadece yazılım desteği ile ve güncellemesi ile bir GPU’nun sınırlarını %60’a kadar arttırabilmeniz ve bunu da %30 enerji verimliliği ile ortaya koymanız büyük bir olay. Bu yazılımı kısa süre içinde tüm üreticilerin kullanacağını düşünüyoruz. Bu güncelleme gelmeden önceki oyun fps değerleri ile geldikten sonraki oyun fps değerlerini de sizlerle paylaşacağız…

Lenovo Z5 yalanı ortaya çıktı! İnsan soruyor neden diye! Neden?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu