AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMacBookMobirollerTeknoloji

MacBook Air 2022 Ertelendi! Ama Geciktiğine Değecek!

Apple’ın yeni MacBook Air 2022 modelini erteleyeceği söyleniyor. Apple M2 yonga seti bu bilgisayarı şaha kaldıracak. İşte detaylar.

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple, güncellenmiş MacBook Air 2022 modelinin piyasaya çıkışını bu yılın sonuna kadar erteledi. Büyük olasılıkla yeni 14 ve 16 inç MacBook Pro modellerini 2023’e kadar piyasaya sürmeyecek. Gurman, Apple’ın başlangıçta tamamen yeni bir tasarım, MagSafe, Apple M2 yonga seti ve daha fazla özellik ile bir sonraki MacBook Air’i 2021’in sonlarında veya 2022’nin başlarında piyasaya sürmeyi planladığını söyledi. Ancak bu zaman çizelgeleri artık 2022’nin ikinci yarısı için değişti.

Apple analisti Ming-Chi Kuo, yeni MacBook Air’in seri üretiminin 2. çeyreğin sonlarında veya 3. çeyreğin başlarında başlamasını bekliyor. Bu da cihazın Eylül ayında piyasaya sürülebileceğini öne sürüyor.

Gurman ayrıca Apple’ın bu yıl üst düzey 14 ve 16 inç MacBook Pro modellerini güncellemesini beklemediğini söyledi. Apple M2 Pro ve M2 Max modellerinin önümüzdeki yıl çıkması muhtemel görünüyor. Bu yılki tek MacBook Pro’nun, 13 inç ekran ve Apple M2 yonga setine sahip olması bekleniyor. M2’nin diğer varyantları ise 2023 yılında tanıtılacak.

MacBook Air 2022

MacBook Air ve 13 inç MacBook Pro’ya ek olarak, giriş seviyesi Mac mini, 24 inç iMac ve iPad Pro da Apple’ın yeni M2 platformu için iyi adaylar olabilir. Ancak bu cihazların ne zaman geleceği bilinmiyor. Apple’ın kendi ekosistemini işlemci ile de kurması rakiplerine karşı büyük bir kozu eline almasını sağlayacak.

iPad modellerini de Apple M yonga setine geçiren Apple, bu yongaları iPhone’lara getirirse telefon pazarında rekabet diye bir şey kalmaz. Düşünsenize bir uygulama tüm Apple cihazlarında aynı şekilde çalışıyor. Bu inanılmaz bir olay olurdu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu