Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Galaxy S22’ye Rağmen Para Kazanacak!

Güney Koreli teknoloji üreticisi Samsung Galaxy S22 ailesinde yenilik sunmamasına rağmen parasına para katacak gibi görünüyor.

Samsung Galaxy S22 serisi ile devrimsel yenilik sunmaması ile çok eleştirilmişti. iPhone 13’ün satış rakamlarının geriside kalan bu yeni seri, Türkiye’de yüksek fiyatı ile rekabetten çok uzakta olduğunun sinyallerini ilk gün vermişti. Ancak son gelen tahminler Güney Koreli firmanın bu olumsuzluklara rağmen kasasını dolduracağını gösteriyor.

Analistlerin son tahminlerine göre Samsung Electronics ve SK hynix, mevcut çeyreği güçlü kazançlar ve karlarla kapatacak. Samsung’un işletme gelirinin bir yıl öncesine göre yaklaşık yüzde 39 artarak 11,3 milyar dolar olması bekleniyor. Hynix, kârını yüzde 137 oranında artırarak 2,5 milyar dolara kadar çıkarabilir.

Koreli devin satışlarının yüzde 15’lik bir artışa tekabül edecek şekilde 61.18 milyar dolar olması bekleniyor. Hynix’in yaklaşık 9.36 milyar dolar gelire sahip olması bekleniyor. Bu da yüzde 36.36’lık bir artış ve şirket için bir rekor anlamına geliyor.

Şirketlerin mükemmel finansal performansı, analistler tarafından bellek yongaları fiyatlarında beklenenden daha erken bir toparlanmaya bağlanıyor. Ayrıca her iki şirket de, malzeme tedariklerinin ve büyük stokların çeşitlenmesi nedeniyle Ukrayna’daki durumun işlerini doğrudan etkilemediğini söyledi.

Samsung Türkiye Android 12

Samsung’un tek işinin mobil olmaması firmanın gelirini katlamasını sağlıyor. Panel, beyaz eşya ve IT alanlarında da lider konumda olan Samsung’un 2022’nin sonunda gelirine gelir katması büyük bir başarı olacak. Rusya ile Ukranya arasındaki savaş tüm firmaları olumsuz etkileyecek. Ancak Samsung’un buna karşı bir planı var gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu