AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemiOSiPhoneMobiroller

iPhone 13 Pro ve Pro Max Neden Satıştan Kaldırıldı?

Apple’ın iPhone 14 serisini tanıtmasından sonra iPhone 13 Pro ve Pro Max satıştan kaldırıldı. Peki, Apple neden böyle bir yol izledi?

Cupertinolu Apple geçtiğimiz günlerde merakla beklenen iPhone 14 serisini tanıtmıştı. Bu tanıtımdan sonra ilginç bir şekilde Apple Store’dan iPhone 13 Pro ve Pro Max modellerinin satışı durdurulmuştu. Peki, Apple neden böyle bir yol izledi?

Apple yalnızca iPhone 11, iPhone 12 mini, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’i emekliye ayırmakla kalmadı aynı zamanda üretimi de durdurdu . Ancak bu seriler diğer mağazalarda stoklar tükenene kadar satılacaktır .

Kaynak, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’in üretiminin sona ermesinin Apple’ın kasıtlı bir hareketi olduğunu da ekliyor. Geçen yılki iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’i satışta tutmak için Apple’ın fiyatı önemli ölçüde düşürmesi gerekiyordu. Ancak fiyat indiriminden sonra iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’tan biraz daha pahalıya mal olacaklardı ve özellikler açısından çok daha fazlasını sunuyorlardı.

Ayrıca, yalnızca iPhone 14 ve iPhone 14 Plus için değil, yeni iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max için de satışlara zarar verebilirler. Evet, yeni amiral gemilerinde 48 megapiksel kamera ve Dynamic Island bulunuyor. Ancak indirimden sonra birçok rasyonel kullanıcı geçen senenin amiral gemilerini tercih ederdi.

Cuma günü, yeni seriler için ön siparişlerin kabulü başladı. Çoğu bölgede oldukça mütevazı talep gören iPhone 14’ün söz verildiği gibi 16 Eylül’de satışa çıkacağı söyleniyor. Öte yandan, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, Kasım ayına kadar uzandı.

iPhone 14 Pro

Tianfeng International Securities analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’in Çin’deki ön siparişlerin yaklaşık %85’ini oluşturduğunu söyledi. Türkiye pazarında uçuk rakamlara satılacak olan yeni modeller iPhone satın almayı bir hayalden öteye taşıyamayacak gibi görünüyor. Apple Türkiye kur ve vergilerden dolayı maalesef ki fiyatlarda yakın zaman içerisinde bir indirim yapamayacak. Aksine Ekim ayında iPad ve MacBook fiyatlarına da ciddi zamlar gelecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu