AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemiPhoneMobiroller

Apple’a Tasarımcı Dayanmıyor! Apple Bir Tasarımcıyı Daha Kaybetti!

Apple’ın donanım mühendisliği başkanı Evans Hankey, işi aldıktan üç yıl sonra şirketten ayrılıyor. Apple yine bir tasarımcıyı elinde tutamadı diyebiliriz. iPhone 11’den beri aynı tasarımı kullanan Apple’ın baş tasarımcısını değiştirerek önümüzdeki yıl tasarımsal açıdan büyük bir yenilik yapacağı söyleniyor.

Evans Hankey, yirmi yıldır şirketin ikonik tasarım başkanı Jony Ive’ın yerine 2019 yılında göreve atandı. Endüstriyel tasarımdan sorumlu başkan yardımcısı olarak şu anki görevine başlamadan önce Hankey, Apple’da birkaç yıl geçirerek Ive’a rapor verdi. O zamandan beri, Operasyon Direktörü Jeff Williams’a rapor veriyor.

Cupertinolu teknoloji devi konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Apple’ın tasarım ekibi, geçiş süreci devam ederken görevde kalma kararı için Evans’a minnettar. Şirketin çalışmalarına katkılarından dolayı kendisine teşekkür etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hankey, şirket yönetiminin talebi üzerine önümüzdeki altı ay boyunca Apple’da kalacak. Şu anda, Hankey tarafından yönetilen tasarım departmanında düzinelerce uzman çalışıyor. Hankey’in önderliğinde, iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14, yeni iPad’ler ve tek çipli sistemlere dayanan yeni Mac bilgisayarlar gibi araçlar piyasaya sürüldü.

Apple

Yerini kimin alacağı henüz tam olarak bilinmiyor. Belki de Ive ve Hankey’in altında çalışan Richard Howarth olacak. Tasarımsal açıdan özellikle iPhone tarafında yenilik yapması gereken Apple’ın bu kararı oldukça mantıklı görünüyor. Jony Ive’ın ayrılışından sonra tasarımda büyük bir inovasyon sunamayan iPhone üreticisi bakalım 2023 yılında karşımıza ne gibi yenilikler ile çıkacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu