Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOnePlus

Pahalı Telefon Kullanıcıları Telefonların Şarjından Memnun Değil

OnePlus çarpıcı bir anketin sonuçlarını açıkladı. Ankete göre pahalı telefon kullanıcılarının büyük bölümü şarj konusundan muzdarip.

OnePlus, yakın zamanda yapılan bir anketin sonuçlarını paylaştı. Ankette birçok kullanıcının mevcut telefonundan memnun olmadığı ortaya çıktı. Çalışma, son bir yıl içerisinde 600 doların üzerinde akıllı telefon satın alan yaklaşık bin kişiyi ile yapıldı. Başka bir ifadeyle ankete katılanların tamamının pahalı telefon kullanıcıları olduğunu söyleyebiliriz.

Pahalı Telefon Kullanıcıları Pil Korkusu Yaşıyor

Ankete katılanların %69’u akıllı telefonlarını günde en az iki kez şarj ettiklerini söyledi. Ayrıca, %43’ü cihazlarının şarj olma süresinden memnun değil. Burada hemen bir duruma açıklık getirmek istiyoruz. Anket Amerika’da yapıldı ve geçen yıldan bu yana Apple’ın anavatanında ciddi bir yükselişi söz konusu. Dolayısıyla ankete katılan kullanıcıların en az yarısının iPhone kullanıcısı olduğu söylenebilir. Mevcut iPhone’ların şarj olma süreleri de zaten ortada. Yine ülkede Samsung’un da etkinliği söz konusu. Samsung amiral gemisi telefonlar da yine bir saatin üzerinde şarj süresine sahipler.

Öte yandan ankete katılanların %75’inden fazlası yeni telefonlarının bir güç adaptörü ve kablosuyla gelmesini istiyor. Bu açıklamadan da yine ankete katılanların büyük bölümünün Samsung ve Apple kullanıcıları olduğu anlaşılıyor.

Ayrıca, insanların çoğu (%64) tüm gece akıllı telefonlarını şarj etmeyi tercih ediyor. Ankete katılanların üçte biri (%33), gece veya sık şarjın pile zarar verebileceğinden korkuyor. Büyük çoğunluk (%93) telefonlarını evde şarj ediyor. %45’i arabada veya toplu taşımada şarj ederken, %32’lik dilim cihazını işyerinde şarj ediyor.

Ankete katılanların %64’ü akıllı telefonlarını en az 40 dakika şarj ediyor ve %63’ü yakınlarda priz olmadığından şarjlarının biteceğinden korkuyor. Ankete katılanların neredeyse tamamı (%97) 20 dakikadan daha kısa sürede şarj olan bir telefonla ilgilendiklerini söyledi. Öte yandan çoğu (%88) geleneksel kablolu şarj cihazlarını kullanıyor. Ankete katılan kişilerin %46’sı araç şarj cihazı, %28’i kablosuz şarj ve %19’u harici pil kullanıyor. 

Anketin 125W hızlı şarjı (ABD dışında 150W) destekleyen ve 20 dakika içinde tamamen şarj olabilen OnePlus 10T akıllı telefon için bir reklam kampanyası olduğunun altını çizelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu