Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Akıllı telefon satışları dünya genelinde düşüşte!

2019 ikinci çeyrek dönemin geride bırakmamızın üzerinden bir ay geçti ve çeşitli kuruluşlar akıllı telefon satışlarına ilişkin raporlarını açıklamayı sürdürüyor. Son olarak International Data Corporation (IDC)   nisan-haziran dönemini kapsayan raporunu yayınladı. Aynı kuruluşun geçen yıl aynı dönemi kapsayan raporuna göre dünya genelinde akıllı telefon satışları %2.3 oranında azalmış görünüyor.

Akıllı telefon satışları düşüşte

Rapora göre 2019’un ikinci çeyrek döneminde toplam 333.2 milyon telefon satışı gerçekleşti. 2018’in aynı döneminde bu sayı 3.41.2 milyon adetti. Bu üç aylık dönemde en hızlı düşüşler Çin ve Amerika Birleşik Devletleri pazarlarında görüldü. Bunun yanında Asya / Pasifik’teki sevkiyatlar ise bu çeyrekte % 3’ten fazla arttı.

Yine rapora göre Samsung bir çeyrekte daha en fazla akıllı telefon satışı gerçekleştiren üretici oldu. Geçen yıl aynı çeyrekte 71.5 milyon adet telefon satan Samsung bu yıl satışları 75.5 milyon adete yükseltti. Güney Koreli üretici bununla birlikte pazar payını %22.7’ye yükseltti.

Mayıs ayı itibariyle yaptırımlara maruz kalan Huawei buna rağmen satışları artırıp bir kez daha Apple’ın önünde yer aldı. Son çeyrekte 58.7 milyon adet telefon satan Çinli şirket akıllı telefon pazarının %17.6’sını elinde bulunduruyor.

Apple içinse başarısız bir çeyrek geride kalmış görünüyor. İkinci çeyrekte 33.8 milyon iPhone satan Apple bir önceki yıl aynı dönemde göre satışları %18.2 düşürdü. Dördüncü sıradaki Xiaomi 32.3 milyon telefon satarak 0.2’lik bir gerileme yaşadı. Oppo ise 29.5 milyon adetle bir önceki yıla benzer bir satış gerçekleştirdi.

Telefon satışlarının düşmesini siz neye bağlıyorsunuz? Alt bölüme yorum bırakmayı unutmayın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu