Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 çentik konusunda yine sınıfta kalacak!

Apple’ın bu yıl tanıtacağı iPhone 12 modellerinin yine çentik konusunda Android’e göre sınıfta kalacağı ortaya çıktı. Peki, bu çentik neden küçülmüyor?

iPhone X ile hayatımıza giren çentikten 3 yıldır kurtulamayan Apple, bu yıl tanıtacağı iPhone 12 modelleri ile de yine çentik furyasını devam ettirecek gibi görünüyor. Android cephesinde rakipleri ya çentiksiz ya da nokta çentik sistemine geçeli 2 yıl olmasına rağmen, Apple’dan bir atılım gelmemişti. Bugün gelen bilgiler ile yeni iPhone’lar ile nihayet çentiğin küçüleceği ortaya çıktı.

Apple‘ın Eylül ayında tanıtacağı modeller ile çentik çok küçük de olsa küçülecek. Küçük çentik ile daha fazla kullanım alanı sunacak olan Apple, maalesef ki çentik konusunda yine Android‘deki rakiplerinin gerisinde kalacak. Peki, Apple bu çentiği neden Android’deki gibi küçültemiyor? Apple’ı engelleyen şey ne?

iPhone X ile gelen True Depth kamera sistemi için Xbox One’ın Kinect’inin küçültülmüş hali diyebiliriz. Derinlik algılayan bu sensörler Face ID’nin daha güvenli çalışmasını sağlıyor. Android’de de yüz okuma teknolojisi var ancak asla Face ID’nin yanına yaklaşacak seviyede değiller. Çünkü Android’deki tek kamera ile sensörler+kameranın vermiş olduğu güvenlik sağlanamaz.

iPhone 12

Apple, daha uzun yıllar çentik furyasına True Depth kamera sistemi yüzünden devam edecek gibi görünüyor. Sensörlerin küçültülmesi şimdilik imkansız. Bu yüzden Apple’ın 2022 yılında karşımıza farklı bir sistem ile çıkmasını bekliyoruz. Bu sayede çentik ya küçülebilir ya da tamamen hayatımızdan çıkabilir.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu