Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

iPhone 14 Pro Kamera Tarafında Beklenen Sıçramayı Yapacak

iPhone 14 Pro kamera özellikleriyle iPhone’lardaki beklenen kamera yükseltmesini gerçekleştirecek. Ana kamera 48 megapiksel olacak.

Yakın zamanlı raporlar iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinin nasıl bir görüme sahip olacağını onayladı. Telefonlar beklendiği gibi çentikten yoksun olacak. Fakat bir diğer dikkat çeken nokta ise arka bölümde daha da büyüyen kamera yapısı. Şirkete yakın bir kaynağa göre iPhone 14 Pro kamera tarafında beklenen sıçramayı gerçekleştirecek.

iPhone 14 Pro 48MP Kamera ile Geliyor

Apple’a en yakın analistlerden biri olan Ming-Chi Kuo, iPhone 14 serisinde Pro modellerin 48 megapiksel ana kamerayla geleceğini bildirdi. Kuo, iPhone 13 Pro’daki 12 megapiksel ana kameraya kıyasla 48 MP kameranın diyagonal uzunluğunun yaklaşık yüzde 25 ila 35 daha fazla olacağı bilgisini verdi. Ayrıca 7P (katmanlı) lensin yüksekliği de yüzde 5 ila 10 artacak. Haliyle bu gelişme iPhone 14 Pro’daki kamera modülünün daha da büyüyeceğini gösteriyor.

Özellikle iPhone 14 Pro’daki kamera modülünün daha da büyüyecek olması estetik kaygıları beraberinde getirebilir. Bu durum daha büyük bir kasaya sahip olduğu için Pro Max modelinde nispeten göz ardı edilebilir. Estetik kaygıları bir kenara bırakacak olduğumuzda daha büyük sensörler iPhone 14 Pro serisini 2022’nin en iyi kameralı telefonları yapabilir. Daha büyük sensörler daha fazla ışığın içeri girmesine izin verir ve bu durum görüntü kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olmakta. Öte yandan Apple son olarak iPhone 6S’e geçişte magepiksel değerini artırmıştı.

iPhone 14 Pro’daki 48 MP’lik kamera düşük ışık koşullarında birden fazla pikseli tek bir pikselde birleştirmek için piksel gruplamadan yararlanacak. Diğer taraftan iPhone 14 Pro’nun 8K video kaydı gerçekleştireceği konuşuluyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu