Güncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Micron, Hindistan’da Yarı İletken Tesisi Kuracak

Micron, Hindistan'da yarı iletken tesisi kuracak. Elektronik ürünlerin bel kemiği firmalarından olan Micron, fırsatları yakalamaya çalışıyor.

Micron, Hindistan’da yarı iletken tesisi kuracak. Elektronik ürünlerin bel kemiği firmalarından olan Micron, fırsatları yakalamaya çalışıyor.

Genelde bilgisayar parçalarında adını gördümüz Micron, Hindistan’da şirkete 2,75 milyar dolara (22.500 crore INR) mal olacak yeni bir yarı iletken tesisinin temelini attı. Yatırım bir çip montaj ve test tesisi için yapılacak ve Sanand, Gujarat’ta yapılacak. Kompleks Tata Projects tarafından inşa ediliyor.

Tesis, levhaları Bilyalı Izgara Dizisi (BGA) paketlerine, bellek modüllerine ve katı hal sürücülerine dönüştürmeye odaklanacak.

Tesis, Montaj, Test, Markalama ve Paketleme ünitesi (ATMP) olarak biliniyor ve şehir dışında, 93 dönümlük (376.000 m2’nin üzerinde) bir endüstri parkında yer alacak.

Proje önümüzdeki beş yıl içinde 5.000 doğrudan iş fırsatı ve ek olarak 15.000 toplumsal iş fırsatı yaratacak.

İletişim ve Bilişim Bakanı Ashwini Vaishnaw, Facebook profilinde bunun, hükümetin Asya ülkesinde bir yarı iletken ekosistemi geliştirme konusundaki kararlılığının bir başarısı olduğunu söyledi. Daha önce Başbakan Modi, Hindistan’da mağaza açmak isteyen tüm şirketlere %50’ye kadar devlet desteği sözü vermişti.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu