Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriIntelMediaTekMobirollerTeknoloji

Intel ile MediaTek Anlaştı! Qualcomm Çok Kıskanacak!

İşlemci devi Intel ile MediaTek ortaklık kurduklarını açıkladı. Gelen bilgilere göre Intel’den MediaTek’e yeni ürünler sunulacak.

Yonga seti pazarı karışmaya devam ediyor. AMD ile Samsung’un işbirliğine gitmesinin ardından bugün bir haber daha geldi. Intel ile MediaTek bugün ortaklık kurduğunu açıkladı. MediaTek, yarı iletken pazarında ürünlerini Intel tesislerinde üretmeye başlayan ilk büyük oyuncu gibi görünüyor.

Bu iki işlemci devi, MediaTek’in Intel Foundry Services iş akışlarını kullanacağı bir ortaklık duyurdu. Basın açıklamasına bakılırsa, Intel tesislerinde Helio veya Dimensity yonga seti üretimi hakkında herhangi bir açıklama şimdilik yok. TSMC ve Samsung’un yeni teknolojik normların geliştirilmesinde Intel’in önemli ölçüde önünde olduğu göz önünde bulundursak, şimdilik üretim hattında MediaTek üretimi kendi halledecek.

Intel, MediaTek için çevresel akıllı cihazlar için bazı yongalar üretecek. Büyük olasılıkla, bazı basit mikroişlemcilerden bahsediyoruz. Intel’in, üretim tesislerinin üçüncü şahıs müşterilere sağlanması da dahil olmak üzere, yeni stratejisinin bir parçası olarak geçen yıl Intel Foundry Services’ı oluşturduğunu belirtelim.

Intel ile MediaTek
Intel ile MediaTek el sıkıştığını açıkladı

Bu süreçte MediaTek gibi dev bir isimle de anlaşan Intel’in neler yapacağını şimdiden kestirmek güç. İlerleyen yıllarda bu iki devin üreteceği teknolojik ürünleri görmek harika olacak. Şu sıralar GPU tarafına da odaklanan Intel’in MediaTek için GPU geliştirmesi durumunda mobil pazarda ciddi bir şekilde işler karışabilir. Bakalım gelecek neler gösterecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu