Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

İkinci elde değerini en fazla koruyan telefonlar açıklandı

Akıllı telefonlar günümüzde hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Özellikle Türkiye’de akıllı telefon değişiminin sık yaşandığı ülkelerde kullanıcılar bir süre sonra mevcut telefonlarını satabilecekleri fiyatı düşünmeye başlar. Peki ikinci elde değerini en fazla koruyan telefonlar hangileri? Konu hakkında kapsamlı bir araştırma yayınlandı.

Çin’in önde gelen kullanılmış telefon platformu Huishoubao ikinci el piyasasında hangi telefonda ne kadar değer kaybı olduğuna dair bir rapor yayınladı.

Değerini en fazla koruyan telefonlar OnePlus 7 Pro ve Huawei P30 Pro

1 Ocak 2019’dan 30 Haziran’a kadar piyasaya sürülen tüm akıllı telefonları kapsayan araştırmaya göre ikinci el piyasasında en az değer kaybeden telefon OnePlus 7 Pro. Son dönemin ses getiren telefonlarından biri olan OnePlus 7 Pro Çin’de en uygun fiyata satılan amiral gemi telefonların başında geliyor. Haliyle telefon ikinci elde %76.86 seviyesinde değerini koruyor.

Değerini koruyan telefonlar listesinde ikinci ve üçüncü sırada Huawei P30 Pro ve Huawei P30 yer alıyor. Listenin devamına baktığımızda Redmi K20 Pro, OnePlus 7, Honor View 20 ve Oppo Reno 10X zoom modellerini görüyoruz.

Galaxy S10 serisi modellere baktığımızda listenin epey altında görünüyor. Seri, ikinci el piyasasında değerinin yarısını kaybediyor. Galaxy S10 Plus listede 26, Galaxy S10 30 ve Galaxy S10e 33. sırada.

Liste, 1 Ocak 2019’dan 30 Haziran arasında tanıtılan akıllı telefonları kapsadığı için 2018 model iPhone’lar bu sıralamaya dahil edilmedi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu