Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 12 İle Telefonlar Adeta Beyefendi Olacak! Yapıyorsun Bu İşi

Android 12 beta güncellemesi geçtiğimiz gün Google Pixel telefonlara gelirken yeni kullanıcı arayüzü beğenileri toplamayı başardı.

Xiaomi, realme ve Samsung gibi markalar telefon modelleri için Android 11 tabanlı güncellemeler yayınlamaya devam ederken Google cephesi de boş durmuyor. Duyurulduğu günden bu yana epey yazılan çizilen Android 12 güncellemesi geçtiğimiz gün beta olarak lansmana çıktı. Her güncelleme de olduğu gibi yeni işletim sistemi yine ilk olarak Google Pixel sahiplerine sunuldu. Şu sıralar Pixel telefon sahipleri yeni işletim sistemini enine boyuna incelemeye devam ederken bizde ortaya çıkan yeni detaylardan sizleri haberdar etmeye karar verdik.

Aslında yeni işletim sisteminin yeni bir kullanıcı arayüzü ile karşımıza çıkacağını daha önceki haberlerimizde de sizlerle paylaşmıştık. Ancak bugün ortaya çıkan yeni görseller ile yeni arayüzün Android 11’den oldukça farklı olduğunu bizlere gösterdi. Çeşitli yeniliklerin yanı sıra pek çok iyileştirmeyi de bünyesinde bulunduran güncelleme tasarımı ile oldukça şık bir yapıda karşımıza çıktı. Kullanıcıların beğenmesini başaran kullanıcı arayüzü telefon modellerini adeta beyefendi yapacak.

Android 12
Android 12

Android 12 İle Telefonlar Baştan Aşağı Değişecek

Kilitlenmiş tasarım öğeleri ile kullanıcılara sunulan beta sürüm telefonların ekranı için devasa bir de kilit ekranı saati getirdi. Sade ve şık kullanıcı arayüzü ile Android 11’in aksine dilediğimiz öğelere daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşma fırsatı veren güncelleme, telefonların görünümünü baştan aşağı değiştirerek daha derli toplu bir hale getirecek. Ayrıca sadeliği ile de göz kamaştırıcı olan işletim sistemi bildirim panelinin yanı sıra kilit ekranındaki çarpıcı detaylar ile de kullanıcıların beğenisini kazanacak. Daha modern saat görünümünü getiren işletim sistemi, tarih ve hava durumu widget’larını da kullanıcılara sunuyor. Bu widget’lar daha küçük ve ekranın sağ tarafında yer alıyor. Bİldirim simgelerini widget’ların altına koyan Google, ekran geçişleri esnasında da bu widget ve saati daha da işlevsel bir animasyon ile kullanıcılara sunuyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu