Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

SIM Kartsız iPhone Geliyor! Yeni Bir Dönem Başlıyor!

Apple’ın SIM kartsız iPhone modeli için düğmeye bastığı ortaya çıktı. Bir dönem SIM kilitli telefon satan Apple’dan beklenmedik hamle.

Cupertinolu teknoloji devi Apple, iPhone 3G, iPhone 3GS ve iPhone 4 döneminde bildiğiniz gibi iPhone’larını SIM kilitli olarak satıyordu. Anlaşmalı operatörler aracılığı ile satılan bu modellerden sonra Apple politika değiştirme kararı almıştı. Şimdi ise Apple’ın SIM kartsız iPhone üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Peki, bu model nasıl olacak ve ne zaman gelecek?

MacRumors’a göre Apple’ın Eylül 2022’ye kadar SIM yuvası olmayan iPhone modellerini satmayı planladığı bildiriliyor. Bu sızıntı Brezilyalı bir web sitesinde Apple’ın 2023’te iPhone 15 Pro modellerinden fiziksel SIM kart yuvasını çıkaracağını söyleyen yakın tarihli bir raporun ardından geldi.

Ancak yeni rapor, Apple’ın büyük ABD’li operatörlere Eylül 2022’ye kadar yalnızca eSIM telefonların lansmanına hazırlanmalarını tavsiye ettiğini söylüyor. Raporda Apple’ın 2022’nin ikinci çeyreğinden itibaren satılan bazı iPhone 13 modellerinden geçişe başlayacağı da yer alıyor.

iPhone XS serisi ve iPhone XR ile Apple, birincil nano SIM ve taşıyıcılarla çalışan ikincil eSIM desteğine sahip oldukları için dünya çapında Çift SIM kart desteği sunmaya başladı. iOS 12.1, Çift SIM ve eSIM işlevselliği için destek getirdi.

Apple bir SIM yuvasını çıkarırsa, bazı ülkelerde sunduğu çift SIM seçeneğine ne olacağı belli değil. Rapora göre Apple, bazı iPhone 14 modellerinden başlayarak fiziksel SIM kart yuvasını kaldırabilir. Ancak bu raporlar henüz onaylanmadı.

SIM Kartsız iPhone

Telefonu daha sade bir hale getirmek isteyen Apple’ın şarj girişini de kaldıracağı ve sadece kablosuz şarj sunacağı da söyleniyor. Bu sızıntılar gerçekleşirse daha yekpare ve sade bir iPhone tasarımı görebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu