Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOtomobilTeknoloji

Mercedes EQXX Rekor Kırmayı Başardı!

İnanılmaz bir menzil rekoruyla gündeme çıkan Mercedes EQXX, heyecanlandırmaya başladı. İşte rekorun detayları karşınızda.

Elektrikli araçlar konusunda büyük gelişmeler gösteren Mercedes ailesi, yeni otomobilleriyle heyecanlandırmaya devam ediyor. Şirketin yeni elektrikli otomobili Mercedes EQXX, tek bir şarjla inanılmaz düzeyde bir menzil başarısı sağladı. Gelin gelişmenin detaylarına göz atalım.

Mercedes EQXX Tek Şarjla 1200 km Yol Kat Etti!

Pil kapasitesindeki öneme ek olarak, elektrikli otomobillerin enerji tüketimi, Mercedes gibi birçok üretici için daha da verimli otomobiller üretme çabalarında önemli bir unsur haline geldi. Bu nedenle Mercedes, EQXX isimli bir konsept aracını geliştirmeye devam ediyor. Şirketin verimlilik açısından kaydettiği ilerlemeyi daha da ileri götürmek isteyen Mercedes, EQXX aracında önceki enerji tüketimini ve menzil rekorunu çok daha ileri taşıdı. Daha önceden teste giren EQXX, tek şarjla yaklaşık 1000 kilometre yol kat etti.

Mühendisler araca yeni modifikasyonlar uygulayarak bu 1000 kilometre olan menzili 1200 kilometreye yükseltti. Teste giren araç, aralarında 1200 kilometre mesafe bulunan Almanya’nın Stuttgart şehrinden İngiltere’nin Silverstone şehrine 100 kWh’lik piliyle tek şarjda gidebilmeyi başardı.

Mercedes EQXX

Sürüşün toplamda 14.5 saat sürdüğü aktarıldı. Bu sürenin 8 saatinde araçtaki klima çalışır vaziyetteydi. Normalde elektrikli araçların 1000 km üstü menzil sağlaması hayal gibi gözüküyordu. Ancak Mercedes, bu yargıları aşıp verimliliğin gücü sayesinde bunu nasıl başardığını kanıtladı.

Karşılaştırmak gerekirse Tesla’nın en uzun menzile sahip aracı Model S’in menzili yalnızca 640 kilometre düzeyinde. Mercedes EQXX’in bu menzili iki katına yükselttiğini görüyoruz. Ancak EQXX, araştırma ve geliştirme için üretilen bir model olduğu için piyasaya sürülmeyecek. Bu araçtaki başarıların  ve gelişimlerin Mercedes’in ilerde üreteceği yeni elektrikli otomobillerine uygulanacağı söyleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu