Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

TSMC Sebebiyle Telefon Fiyatları Artabilir, İşte Son Durumlar!

Tayvan merkezli yarı iletken devi TSMC ve aldığı yeni kararlar sebebiyle telefon fiyatları yukarı yöne gidebilir. İşte detaylar.

Geçtiğimiz son iki yılda akıllı telefon fiyatlarının gülünç derecede yükseldiği zamanlar olmuştu ve bu eğilimi durduracak bir şey yok gibi görünüyordu. Bununla birlikte piyasa dinamikleri ve COVID-19 salgını gibi küresel olaylar bu fiyat artışını hızlandırmıştı. Ne yazık ki, dünya çapındakı yeni bir durum, akıllı telefon fiyatları üzerinde dalgalı etkilere sebep olacak. Dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi olan TSMC ve aldığı kararlar sebebiyle telefon fiyatlarının artış sebeplerine yenisi eklenecek.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co(TSMC)’nun son on yıldakı en büyük çip üretimindeki fiyat artışını açıklaması sebebiyle önümüzdeki yıldaki telefonlarda fiyat artışı ile karşılamamız kaçınılmaz. Ancak TSMC, fiyatları artırmamak için elinden geleni yapıyordu ve büyük ihtimalle başka çareleri kalmadı.

TSMC

Artık daha pahalıya çip üretecek olan TSMC’nin, Qualcomm, Apple ve NVIDIA gibi daha fazla büyük müşterileri var. Şimdiden SMIC gibi rakiplerinden %20 daha fazla ücret alıyor. Ne yazık ki, işler sektör için hiç iyi gözükmüyor. TSMC, sonunda alıcıların ödeyeceği fiyatları etkileyecek en büyük fiyat artışını yapıyor.

Ayrıca, geçen gün haberini yaptığımız SMIC için bu durum bir avantaj olabilir. Yeni kuracakları çip fabrikası ve alacakları uygun fiyat politikaları ile rakibi TSMC’nin önüne bir nebze geçebilirler. SMIC, çip sektörünün kapasitesini artırmak için elinden geleni yapıyor.

Müşterilerin bu artan ücretleri görüşmek için 1 Ekim’e kadar süreleri var ve Qualcomm, Apple ve NVIDIA gibi büyük müşteriler büyük olasıkla görüşmek zorunda kalacaklar.

Bu durumlar tüketicilerin yakında daha yüksek fiyatlar beklemesi gerektiği anlamına geliyor. Ancak TSMC, mevcut siparişleri belirlenen fiyattan üretmeyi planlıyor. Bu sayede bu çip üretim ücreti değişiklerinin etkileri önümüzdeki yıla kadar hissedilmeyecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu