AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMediaTekMobirollerTeknoloji

Apple MediaTek Çipine Geçiş Yaptı! Herkes Şok!

Cupertinolu teknoloji devi Apple MediaTek çipi kullanarak herkesi şok etti. Beats Studio Buds’ta Apple H1 çipi yer almıyor.

Apple geçtiğimiz günlerde kendi çatısı altında yer alan Beats’in yeni kulaklığı Beats Studio Buds ile karşımıza çıkmıştı. Ülkemizde 1.499 TL‘ye satılan bu kulaklıkta herkes Apple H1 çipinin yer aldığını düşünüyordu. AirPods‘larda yer alan bu çip yerine Apple MediaTek imzalı bir çip kullanmaya başlayarak herkesi şok etti diyebiliriz.

Apple MediaTek tercihi ile herkesi şaşırttı

Tianfeng International analisti Ming-Chi Kuo, Beats Studio Buds’ın 16nm Apple H1 platformu yerine MediaTek‘in 22nm çip sistemine dayandığını söyledi. MediaTek’in kendi yarı iletken ürünü yerine yonga setini kullanmasının nedeninin, Android cihazlarla daha iyi uyumluluk için olduğuna inanılıyor. Çünkü Cupertinolu teknoloji devi artık tamamen kablosuz kulaklık kategorisinde pazar payını artırmak için Android kullanıcılarına da odaklanıyor.

Apple’ın MediaTek’i tercih etmesi sayesinde Beats Studio Buds hem iPhone‘da hem de Android’e aynı performansta çalışabiliyor. Teknoloji devinin rakip platform olan Android’e de aksesuar satmak istemesi ve bu alanda girişimlerde bulunması oldukça sevindirici. iPad ve MacBook’ta Type-C‘ye geçiş yapan Apple’ın, iPhone 14 ailesi ile Lightning’i terk etmesi bekleniyor. Bu sayede evrensel aksesuarlar da hem iPhone hem de Android ile kullanılabilir hale gelecek.

Apple MediaTek

Tim Cook yönetimindeki Apple’ın son zamanlardaki atılımları ve ekosistemini esnetmesi dikkat çekiyor. Muhtemelen Apple yakın gelecekte rakip dinlemeyip evrensel bir sistem için kolları sıvayacak.

Yakın zamanda tanıtılması beklenen 3. nesil AirPods için Apple’ın nasıl bir politika izleyeceği bilinmiyor. AirPods markasını Apple cihazları ile özdeştiren firma tahminlerimize göre yine tercihini Apple H1 çipinden yana kullanacak. Bir süre Beats markasının rakip firmalar ile uyumlu olması için MediaTek gibi çipler ile geleceğini düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu