Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Mate 50 iPhone 14’e Kafa Atacak

Huawei’nin yeni canavarı Huawei Mate 50 için geri sayım başladı. Bu telefon iPhone 14’ten bir gün önce tanıtılıp ortalığı kızıştıracak.

Amerika’nın tüm yaptırımlarına rağmen büyümesine tam gaz devam eden Huawei’den yeni bir hamle gelecek. Huawei’nin yeni canavarı Huawei Mate 50 serisinin iPhone 14 serisinden tam bir gün önce tanıtılacağı ortaya çıktı. Tarihler 12 Eylül’ü gösterdiğinde Huawei yeni canavarını serbest bırakacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan kaynaklar telefonun çok ince olacağını, ön kamera ve diğer sensörleri barındıracak büyük bir çentik ile geleceğini belirtiyor. Telefonun başlangıçta kendisine beşinci nesil ağlar için destek ekleyecek bir kılıf ile geleceği de söyleniyor. Amerika’nın yaptırımlarından dolayı Snapdragon 8+ Gen 1 bile kullanılsa bu telefonda 5G modem yer alamıyor. Bu yüzden Huawei harici bir kılıf ile telefona eSIM olarak 5G desteğini eklenebilir.

Bu yılın Mayıs ayında, Digital Source Technology amiral gemisi Huawei P50 Pro’ya 5G ağları için destek ekleyen bir kılıfı satışa sunmuş ve kapış kapış satılmıştı. Üretici ayrıca Mate 40, Nova9, Mate 50 ve Nova10 için kasaları piyasaya sürme sözü verdi. Mate 50 serisinin çıkışı ile muhtemelen bu telefon ile de uyumlu bir 5G desekli kılıf göreceğiz.

Huawei Mate 50

Ayrıca son gelen bilgilere göre telefonda dörtlü kamera kurulumu yer alacak. Leica ile işbirliği biten Huawei, kendi geliştirdiği görüntüleme teknolojileri ile DxMark’ta liderliğe yine oynayacaktır. Telefonun fiyatı hakkında ise henüz bilgi bulunmuyor. Son olarak bu modelde HarmonyOS 3 işletim sistemin yer alacağını ve HMS ile geleceğini belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu