Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Mate 50 iPhone 13’ün Özelliğine Sahip Olacak

Huawei’nin merakla beklenen telefonu Huawei Mate 50 hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Mate 50 serisi iPhone 13’ün özelliği ile gelecek.

Huawei, bu yıl amiral gemisi modellerini hem çip krizi ve hem de Amerika’nın ambargolarından dolayı biraz geç tanıttı. Bu süreçte P50 serisini tanıtan firmanın yakında karşımıza Huawei Mate 50 ailesi ile çıkması bekleniyor. Bugün ise yeni seri hakkında herkesi heyecanlandıran haberler ortaya çıktı.

Huawei Mate 50 uydu bağlantısı ile geliyor

Birkaç gün önce, ünlü analist Ming-Chi Kuo iPhone 13‘ün uydu iletişimini destekleyeceğini ortaya çıkarmıştı. Uydu iletişimi özelliği sayesinde hücresel verinin zayıf kaldığı noktalarda bu özellik devreye girecek ve bağlantı güçlendirilecek. Ayrıca acil durumlarda hattın çekmediği noktalarda uydu iletişimi sayesinde kişilerinize erişebileceksiniz. Şimdi ise analistleri ünlü olan Ming-Chi Kuo bu özelliğin Mate 50 serisinde de yer alacağını belirtiyor.

Ming-Chi Kuo’ya göre, Mate 50, hücresel iletişimin şu anda mevcut olmaması durumunda Beidu sistemini (Çin GPS ve GLONASS analogu) kullanarak bir uydu iletişim kanalı kullanarak acil durum SMS mesajları gönderebilecek. Ayrıca, bu işlev Huawei’ye özel olmayacak.

Mate 50

Ming-Chi Kuo ayrıca; Çin’in Beidu kısa mesaj işlevinin diğer Çinli akıllı telefonlarda görüneceğini, telefonlarının hücresel bağlantı olmadığında doğrudan uydularla iletişim kurmasına izin vereceğini belirtiyor. İlginç bir şekilde kaynak, Apple’ın bu konuda ilk olmayacağını söylüyor.

Sektörde ilklere imza atması ile bilinen Apple’ın artık ciddi rakipleri var. Bu yüzden Apple’dan ilkleri görmek artık çok zorlaşacak. Ambargolar altındaki Huawei bile Apple’ın iPhone 13 ile sunacağı uydu özelliğine yer vermesi büyük bir başarı. Muhtemelen 2022 yılının telefon trendi uydu bağlantısı olacak. Bakalım bu furyaya Apple ve Huawei’den sonra kimler dahil olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu