Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Galaxy Smart Tag çok yakında tanıtılacak

Samsung’un eşyaların yerini bulmak için geliştirdiği Galaxy Smart Tag bugün gün yüzüne çıktı. Apple’dan önce Samsung yapacak gibi görünüyor.

Samsung, sağlam bir ekosistem sunabilmek için SmartThings alt markası üzerinde epey bir süredir çalışıyor. Güney Koreli firma, bu süreçte SmartThings hizmetini kullanan kayışlarının altına çok sayıda ürün eklemişti. Şirket kısa süre önce, kullanıcıların çevrimdışı olduklarında bile Galaxy cihazlarını izlemelerine olanak tanıyan SmartThings Find özelliğini de tanıtmıştı. Şimdi ise Galaxy Smart Tag ile bu bir adım öteye taşınıyor.

Bildiğiniz gibi Apple’ın bir süredir AirTags adını vereceği ürünlerini tanıtması bekleniyordu. Ancak görünüşe göre Samsung, Apple’dan daha önce davranacak. Galaxy Smart Tag’in kullanım amacına gelecek olursak, AirTags ile aynı işleve sahip olacağını söyleyebiliriz.

Galaxy Smart Tag

Ekosistem için geliştirilen bu ürünler, akılsız cihaz veya eşyaların yerini tespit etmek için kullanılacak. Örneğin bu ürünü çantanıza taktığınızda, telefon üzerinden çantanın yerini haritalardan görüntüleyebileceksiniz.

Samsung’un bu modelde daha doğru ve hızlı konum tespiti için Ultra-Wide Band desteğini eklemesi bekleniyor. LTE ve GPS’i de desteklemesi beklenen SmartThings ailesinin yeni üyesi muhtemelen Ocak ayındaki Galaxy S21 etkinliğinde tanıtılacak.

Fiyat konusunda Apple gibi havadan uçmayan Samsung’un, yeni ürünü için 39 dolar gibi fiyat biçmesi bekleniyor. Galaxy modelleri ile tam uyumlu bir şekilde çalışacak olan yeni ürünümüz, muhtemelen iPhone ve iPad ile de uygulama sayesinde çalışacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu