Akıllı TelefonGenelXiaomi

Xiaomi 14 Ultra Kamera Tarafında Beklentileri Alt Üst Edebilir

Xiaomi 14 Ultra kamera tarafında beklentileri alt üst edebilir. Firmanın henüz amiral gemisi serileriyle işi bitmedi.

Xiaomi yakın zamanda en yeni amiral gemisi akıllı telefonları olan 14 ve 14 Pro’yu Çin’de piyasaya sürdü. Ancak şirketin işi henüz bitmedi. Yeni bir rapora göre Xiaomi, dört kamera sistemine ve daha hızlı değişken diyafram açıklığına sahip daha da güçlü bir akıllı telefon olan 14 Ultra’yı piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Tipster Digital Chat Station tarafından yapılan yeni bir sızıntı, Xiaomi 14 Ultra’nın, daha geniş f/1.6-f/4.0 değişken diyafram açıklığına sahip bir ana sensör de dahil olmak üzere dört adet 50 MP kameraya sahip olmasının beklendiğini gösteriyor.

Bu, f/1,9 ila f/4,0 arasında çift diyafram açıklığına sahip olan önceki modele göre önemli bir yükseltme olacaktır. Daha geniş bir diyafram açıklığı kamera sensörüne daha fazla ışık girmesine olanak tanır ve bu da düşük ışık koşullarında daha iyi fotoğraf ve videoların elde edilmesini sağlar. Tipster ayrıca Xiaomi 14 Ultra’nın 0,5x, 1x, 3,2x ve 5x yerel odak uzunluklarına sahip olacağını öne sürüyor.

Üstelik Xiaomi 14 Ultra’nın yeni bir Sony LYT-900 sensörüne sahip olması bekleniyor. Bu, özellikle kameranın düşük ışık performansını iyileştirdiği söylenen Sony’nin yeni Lytia serisi amiral gemisi sensörü.

Ek olarak telefonun, sensöre ne kadar ışık geldiğine bağlı olarak video sırasında merceğin değişmesine olanak tanıyan yeni bir özelliğe de sahip olması bekleniyor. Bu, gürültüyü azaltmaya ve video kayıtlarının genel kalitesini artırmaya yardımcı olacak.

Xiaomi henüz 14 Ultra ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı ancak söylentiler Nisan 2024 civarında bir lansman yapılacağını gösteriyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu