Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 13 Stabil Sürümü ile Karşımızda!

Google, ilginç bir şekilde Android 13 güncellemesinin stabil sürümü olan 3. betayı indirime sundu. Güncellemeler hızlı bir şekilde gelebilir.

Google güncelleme konusunda elini hızlı tutmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda Beta sürümü geliştiriciler için yayınlanan Android 13, bugün üçüncü beta sürümü ile karşımıza çıktı. Bu beta sürümü büyük önem taşıyor. Çünkü Google’ın ilk açıklamasına göre Android 13’ün stabil hali Beta 3 ile sunulacaktı. Yani bugün yayınlanan bu güncelleme stabil bir sürüme ait.

Android 13’ün stabil sürüme ulaşması Android 12’den iki ay daha kısa sürdü. Hatırlatmak gerekirse, Android 13’ün ilk geliştirici önizlemesi Şubat’ta, ilk genel beta Nisan’da ve ikinci genel beta Mayıs’ta çıktı. Ancak Android 13’ün Android 12’ye kıyasla daha az iddialı bir güncelleme olduğunu belirtmekte fayda var. Android 13’te çok fazla yenilik sunmaktan daha çok stabilite ve gizliliğe odaklanan Google, mobil işletim sistemini iOS’e bir adım daha yaklaştırıyor diyebiliriz.

Android 13 Beta 3  güncellemesi şimdilik Pixel 6 Pro, Pixel 6, Pixel 5a 5G, Pixel 5, Pixel 4a (5G), Pixel 4a, Pixel 4 XL ve Pixel 4 modelleri için indirilip yüklenebiliyor. Bu güncellemenin yıl sonuna doğru diğer amiral gemisi Android telefonlara da geleceğini düşünüyoruz. Yeni güncellemeden dolayı firmaların birbirleri ile yarışması ve hızlı bir şekilde güncellemeleri müşterilerine sunması bekleniyor.

Android 13
Google’ın Android 13 Beta Programı

Piyasadaki çoğu amiral gemisi modeli bu son güncellemeyi alacak. Ancak bu noktada iOS gibi bir performans beklememek gerekiyor. Çünkü Android güncellemeleri maalesef ki öyle her telefona gelemiyor. Google’ın bu sorunu ne zaman çözeceği ise meçhul.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu