Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

iPhone çift kamera kullanımında hile mi yaptı? Bir de bu çıktı

Bir süredir Apple’ın başının dertte olduğu İsrailli Corephotonics Apple patent ihlali yaptı diyerek üçüncü davasını açtı. Peki bunun sebebi ne?

Akıllı telefon pazarında patent ihlalleri ile ilgili yapılan başvurular genellikle haklı çıkan davalara dönüşüyor. Apple’da işler iyi gitmiyor ve üstüne bugün bir de çok ilginç bir haber ortaya çıktı. Samsung‘un geçtiğimiz yıl satın aldığı belirtilen İsrail merkezli kamera teknolojisi şirketi Corephotonics Apple ile ciddi bir hukuk mücadelesine girmiş bulunuyor. Hikaye gerçekten oldukça ilginç zira bu dava süreci bugün başlamış bir süreç değil.

Corephotonics Apple arasındaki davanın sebebi ne?

Corephotonics yaptığı açıklamada 2012 yılında itibaren Apple ile çift kamera kullanımı tarafında görüşmeler yaptıklarını dile getiriyor ve Apple’ın mühendislik ekibi ile de bu teknolojiyi detaylandırdıklarını dile getiriyor. 2014 yılında şirket Apple‘a tüm verilere ulaşma imkanı da sağlıyor ve 2016 yılında Corephotonics ile bir anlaşma yapmadan iPhone 7 Plus‘ı pazara sunuyor. İşte tam da bu noktadan sonra film kopuyor.

İsrailli şirket Corephotonics iPhone 7 Plus ve iPhone 8 Plus kamera modülünü inceledikten sonra Kasım 2017’de ilk davayı açıyor. Zira kullanılan telefoto lens sistemi Corephotonics kullandığı ve geliştirdiği teknolojinin aynısıydı. Nisan 2018’de ise iPhone X ile ilgili ikinci bir dava açılıyor. Bugün ise iPhone XS ve iPhone XS Max için patent ihlali davası açıldı. Bu davada en önemli unsurlardan birisi ise “farkında olup patent ihlali.”

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu