Akıllı TelefonAppleGeneliOS

iPhone 7 Satışları iPhone 6S’in Gerisinde Kaldı!

Apple büyük bir sansasyon ile yeni nesil iPhone 7 ve iPhone 7 Plus‘ı kullanıcıların beğenisine sundu. 7 Eylül’de tanıtılan ve geçtiğimiz hafta satışa sunulan iPhone 7 ile iPhone 7 Plus bir anda mobil sektörün gündemine oturdu. Kullanıcılarına birçok şey vadeden yeni nesil iPhone‘lar özellikle kamera tarafında büyük bir değişim ve gelişim gösteriyor. Bu noktada kendisi için bir ilki de gerçekleştiren Apple iPhone 7 Plus‘ta arkada çift lens kullanarak büyük bir inovasyonu beraberinde getiriyor. KGI analistleri yaptıkları bir araştırmaya göre yoğun talebe rağmen iPhone  7 Satışları ‘nın iPhone 6S’in gerisinde kaldığını dile getiriyorlar.

iphone-7-iphone-plus

KGI Securites‘ten yapılan açıklama ise şu şekilde; iPhone 7‘nin ilk çıktığında talebin az olması iPhone 7 Plus‘a olan talebin daha yüksek olmasıyla alakalıydı. Jet Black olan kasanın yetersiz tedarik edilmesi de talebi yüzde 60 – 70 oranında etkiledi. Toplam talep ise halen daha iPhone 6S‘e olan talebin altında.

Bu rakamların son çeyrek rakamlarına iPhone satışlarında düşme olarak yansıyacağını ise rahatlıkla söyleyebiliriz. Kullanıcıların Jet Black modeline yoğunluk göstermesi ve üretimde yaşanan sorunlar iPhone 7 satışlarını doğrudan etkiliyor. 32 GB Silver iPhone 7 tedarik süreci 1 – 2 hafta iken; Jet Black modelini 3 – 5 hafta içinde tedarik edilebilmesi bu durumun ana sebebi gibi görünüyor…

iphone-7

Haber desteği için teşekkürler D.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu